Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Openbaar vervoer Berlijn: reis als een pro met deze tips

Openbaar vervoer Berlijn: reis als een pro met deze tips

Duitsland is een populair land om te kamperen. De campings zijn er meestal goed verzorgd en uiteraard is het een voordeel dat je niet ver hoeft te reizen. Er is veel te zien en te genieten bij onze oosterburen. Een city-trip naar Berlijn hoort er zeker bij. Natuurlijk kun je ook voor een camping bij Berlijn zelf kiezen.

In iedere straat van Berlijn proef je de geschiedenis van vele eeuwen. De deling van de stad in gedurende de koude oorlog was uniek in de wereld. De muur en de slachtoffers die er gevallen zijn, zullen nooit worden vergeten. Maar het nieuwe Berlijn bruist ook weer als vroeger. Berlijn is een stad van cultuur, bezienswaardigheden, evenementen en lekker eten en drinken. Berlijn bekijken als toerist kan je het beste doen met het openbaar vervoer. Met de onderstaande tips lukt je dat ook als een echte Berliner.

1. Kinderen tot en met 5 jaar reizen gratis

Dat is al een leuk weetje en voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar kan je een kaartje met korting kopen. Je moet deze korting wel aangeven als je bij een automaat een kaartje koopt. De toelichting bij de automaten is meestal duidelijk en ook in Engels vermeld.

2. Waar koop je een kaartje?

Koop bij voorkeur een kaartje bij een kaartjesautomaat. Je ziet ze op veel plaatsen. De wit-gele zijn voor de metro en de rood-blauwe voor boven de grond. Je kan ook online kaartjes kopen bij loketten op het station, bij klantenbalies en bij kiosken en sigarenwinkels die een sticker BVG-Karten op het raam hebben. In de bus kan je bij de chauffeur een kaartje kopen, er is meestal weinig tot geen wisselgeld.

3. Niet gestempeld is niet geldig

Naast iedere kaartjesautomaat en op de stations/haltes staan stempelautomaten. Als je vergeet je kaartje te stempelen, is dat niet geldig. Reizen met een niet geldig kaartje betekent bij controle een boete van € 60 per persoon. Er zijn relatief weinig controleurs in het OV in Berlijn, maar deze werken op provisiebasis. Word je betrapt zonder kaartje of met een niet afgestempeld kaartje dan zal een boete niet te vermijden zijn.

4. Gebruik de OV-kaart

Als je een dagje op stap gaat in Berlijn, is de kans redelijk groot dat je meerdere malen van het openbaar vervoer gebruik gaat maken. Bij minimaal drie ritjes is het al voordeliger om een OV-kaart oftewel Tageskarte aan te schaffen. Hiermee kan je een dag onbeperkt reizen in bussen, trams en metro. Deze OV-kaart kost momenteel slechts € 7 (kinderen krijgen korting). Vergeet niet de Tagekarte af te stempelen net als een gewoon kaartje. Er zijn ook 7 Tage- Karte. Deze kosten € 30 (geen kinderkorting)

5. De metro is van goede kwaliteit

Toeristen maken meestal gebruik van de metro omdat deze snel en efficiënt is, De U-Bahn rijdt uitsluitend onder de grond. De S-Bahn zie je vooral bovengronds. Op ieder station kan je bij de balie een kaart krijgen waarop het gehele netwerk staat afgebeeld. Zo weet je altijd waar je je bevindt in Berlijn.