Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings onderweg in Duitsland voor tijdens een doorreis

Het verkennen van de landschappen en cultuur van Europa begint vaak met een reis door Duitsland. Of je nu onderweg bent naar Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Polen of Denemarken, het is handig om te weten welke campings in Duitsland perfect zijn voor een comfortabele overnachting onderweg. In dit artikel delen we enkele van de beste doorreis campings in Duitsland, waar je misschien graag nog een nachtje extra wilt blijven.

Campings onderweg in Duitsland voor tijdens een doorreis

Wat verstaan wij onder een doorreiscamping?

We hebben uiteraard rekening gehouden met of de uitgekozen campings op de route liggen en makkelijk bereikbaar zijn vanaf de snelweg. Daarnaast hebben we gekeken naar de aanwezigheid van een restaurant, zodat je bij aankomst niet hoeft te koken. We keken ook naar andere belangrijke faciliteiten die de campings aan doorreizigers kunnen bieden. Zo hebben we geprobeerd om veel doorreiscampings in Zwembad met een zwembad te kiezen, zodat je hier na een lange autorit even in af kunt koelen. Ook hebben we veel campings met een supermarkt uitgekozen, zodat je het pad niet af hoeft voor boodschappen. Lees snel verder om jouw ideale doorreiscamping in Duitsland te vinden voor je volgende vakantie in Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Polen of Denemarken.

Doorreis campings onderweg naar Zwitserland / Italië

Wil je op vakantie in Zwitserland of Italië? Dan is een tussenstop maken op de onderstaande campings in de deelstaten Rijnland-Palts of Saarland ideaal. Je kunt ook via onze website op zoek gaan naar een camping in het tevens gunstige Beieren of Hessen.

Bockenauer Schweiz: Rijnland-Palts - ★★★★☆

Deze sfeervolle camping, gelegen in het prachtige Rijnland-Palts, ligt op slechts 4 km van de A61 snelweg. Geniet van de rustige omgeving van Camping Bockenauer Schweiz en diverse recreatiemogelijkheden voordat je verder reist naar Zwitserland of Italië. De camping beschikt over een restaurant en in het hoogseizoen ook over een opbouwzwembad waar je kunt ontspannen.

Camp Kyllburg: Rijnland-Palts - ★★★★☆

Op zoek naar een geschikte tussenstop? Camp Kyllburg in Rijnland-Palts is ideaal gelegen nabij de A60 snelweg, op ongeveer 3 km afstand. Deze goed uitgeruste camping biedt comfortabele voorzieningen en een ontspannen sfeer om bij te tanken voordat je verder reist. Er is een zwembad aanwezig, maar je kunt ook zwemmen in de rivier de Kyll om af te koelen. Het afhalen van maaltijden is mogelijk.

Walsheim: Saarland - ★★★★☆

Gelegen in het charmante Saarland, is Camping Walsheim een uitstekende keuze voor een overnachting. Met een afstand van ongeveer 8 km van de A8 snelweg, biedt deze camping een ideale locatie om te rusten en te genieten van de prachtige omgeving. De camping heeft een zwembad voor volwassenen én de kleintjes. Er is ook een restaurant waar je kunt genieten van lokale gerechten.

Doorreis campings onderweg naar Oostenrijk

Voordat je de grens van Oostenrijk bereikt moet je met de auto een lange reis maken door Duitsland.  Kies daarom voor een tijdelijk verblijf op één van de campings in Baden-Württemberg, of ga op zoek naar een camping in Hessen of Beieren afhankelijk van waar je precies in Oostenrijk wilt zijn.

Azur Rosencamping Schwäbische Alb: Baden-Württemberg - ★★★★☆

Azur Rosencamping Schwäbische Alb is gelegen in Baden-Württemberg. Het ligt op ongeveer 5 km van de A8 snelweg. Geniet van de prachtige omgeving van de Schwäbische Alb en profiteer van de moderne faciliteiten voordat je verder reist naar Oostenrijk. De camping beschikt ook over een supermarkt, restaurant en zwembad.

Azur Campingpark Ellwangen a.d. Jagst: Baden-Württemberg - ★★★★☆

Deze goed bereikbare camping in Baden-Württemberg ligt op slechts 2 km van de A7 snelweg. Met uitstekende voorzieningen, is Azur Campingpark Ellwangen a.d. Jagst een ideale tussenstop op weg naar Oostenrijk. Geniet van een ontspannen verblijf en zoek verkoeling in de rivier de Jagst. De camping heeft een restaurant en je kunt er in de supermarkt je boodschappen halen.

Knaus Campingpark Frickenhausen: Beieren - ★★★★☆

Knaus Campingpark Frickenhausen bevindt zich in Beieren en is handig gelegen op ongeveer 10 kilometer afstand van de snelweg A7. Het biedt een comfortabele plek om te overnachten tijdens je doorreis naar Oostenrijk. De camping heeft ook faciliteiten zoals een buitenzwembad, een goed restaurant en een supermarkt.

Doorreis campings onderweg naar Tsjechië / Slowakije

Om in Tsjechië of Slowakije terecht te komen, moet je best een lange reis afleggen met de auto. Kies daarom voor een overnachting op één van de doorreiscampings in Beieren of Hessen. Je kunt ook via onze website op zoek gaan naar een camping in het tevens gunstige Baden-Württemberg.

Camping Main-Spessart Park: Beieren - ★★★★★

Deze gezellige camping in Beieren ligt op ongeveer 3 km van de A3 snelweg. Ontdek de prachtige omgeving van het Main-Spessart Natuurpark en geniet van de rust voordat je verder reist. Camping Main-Spessart Park biedt ook verschillende recreatiemogelijkheden, zoals een meer met een strand. Er zijn diverse eetmogelijkheden op de camping aanwezig en een supermarkt.

Camping Knaus Eschwege: Hessen - ★★★★★

Deze goed bereikbare camping in Hessen ligt op ongeveer 2 km van de A4 snelweg. Het is gelegen aan de Werratalsee en beschikt ook over een zwembad om te zwemmen. Met zijn groene omgeving, zwembad, restaurant en supermarkt is Camping Knaus Eschwege een ideale plek voor een tussenstop.

Knaus Campingpark Hunfeld : Hessen - ★★★★★

Knaus Campingpark Hunfeld ligt in de buurt van Hunfeld in Hessen. Het is gunstig gelegen op ongeveer 5 kilometer afstand van de snelweg A7 en biedt mogelijk een comfortabele tussenstop tijdens je reis naar Tsjechië of Slowakije. Je kunt er een hapje eten maar er zijn helaas geen zwemmogelijkheden.

Doorreis campings onderweg naar Polen

Polen wordt door steeds meer Nederlanders ontdekt als een ideale vakantiebestemming, ondanks dat je er lang voor in de auto moet zitten. Met een tussenstop in Nedersaksen, Saksen-Anhalt of Brandenburg is de reistijd echter prima te overzien.

Camping Knaus Walkenried: Nedersaksen - ★★★★☆

Deze camping in Nedersaksen biedt een ideale tussenstop op weg naar Polen. Hoewel de exacte afstand tot de snelweg kan variëren, is Camping Knaus Walkenried handig gelegen op slechts enkele kilometers van de snelwegen A38 en A7. De camping beschikt ook over een binnen- en buitenzwembad, restaurant en supermarkt.

Camping Wulfener Hals: Saksen-Anhalt - ★★★★★

Gelegen aan de Oostzeekust in Saksen-Anhalt, biedt Camping Wulfener Hals een ontspannen verblijf. Hoewel de exacte afstand tot de snelweg kan variëren, is de camping gunstig gelegen nabij de snelweg A14. Je kunt er lekkere maaltijden eten in het restaurant en boodschappen in de supermarkt. De camping heeft ook een zwembad, een privéstrand en wellnesscentrum.

Eurocamp Spreewaldtor: Brandenburg - ★★★★★

Gelegen in het prachtige Brandenburg, kan Eurocamp Spreewaldtor een geweldige tussenstop zijn op weg naar Polen. Hoewel de exacte afstand tot de snelweg kan variëren, is de camping goed bereikbaar vanaf de snelweg A15. De camping ligt naast een groot meer waar je kunt zwemmen, een prima restaurant en supermarkt.

Doorreis campings onderweg naar Denemarken

De meeste mensen gaan met de auto naar Denemarken. Met de auto kun je er binnen één dag zijn, afhankelijk van waar je precies vandaan komt en waar in Denemarken je wilt zijn. Het is echter comfortabeler om de reis in twee delen op te splitsen door een overnachting te boeken op een camping in Hamburg, Nedersaksen of Sleeswijk-Holstein.

Knaus Campingpark Hamburg: Hamburg - ★★★★☆

Knaus Campingpark Hamburg biedt een comfortabele tussenstop op weg naar Denemarken. Met ongeveer 10 km afstand tot de snelweg A7, kun je na de overnachting direct weer op pad. De camping beschikt helaas niet over een zwembad of restaurant (wel een supermarkt). Het heeft echter een gunstige ligging voor wie een tussenstop zoekt om naar het noorden van Denemarken te reizen.

Südsee-Camp Dschungelgolf: Nedersaksen - ★★★★☆

Südsee-Camp Dschungelgolf ligt in de buurt van Sleeswijk-Holstein. Het is gunstig gelegen nabij de snelweg A7 en biedt een comfortabele plek om te overnachten tijdens je reis naar Denemarken. De camping heeft ook faciliteiten zoals een zwembad, supermarkt en verschillende eetgelegenheden.

Knaus Campingpark Wingst: Nedersaksen - ★★★★☆

Deze camping in Nedersaksen, nabij de Wingst, biedt een aangenaam verblijf op weg naar Denemarken. Met ongeveer 6 km afstand tot de snelweg A27, is het een gunstige tussenstop voor reizigers. Knaus Campingpark Wingst beschikt ook over zwembaden, een restaurant en supermarkt.

Boek een camping in jouw definitieve bestemming

Via onze vergelijkingswebsite www.Campings.nl kun je eenvoudig een verblijfplaats boeken op een doorreiscamping in Duitsland, maar ook in jouw definitieve reisbestemming. Zo kun je hier ook eenvoudig campings vergelijken in Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Polen of Denemarken. Met een breed scala aan campings en handige navigatiemogelijkheden, bieden we reizigers de mogelijkheid om snel en gemakkelijk de perfecte camping te vinden voor hun doorreis of eindbestemming. Je bijvoorbeeld kunt filteren op locatie, faciliteiten, prijsklasse en beoordelingen om de camping te vinden die het beste bij jouw behoeften past. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en met vertrouwen je reisplannen verder uitwerken. Begin vandaag nog met het plannen van jouw volgende avontuur!



Auteur: Marloes