Campings in Hamburg zoeken

CAMPINGS IN HAMBURG ZOEKEN

Hamburg is één van de populairste steden van Duitsland. Jaarlijks trekken dan ook veel Nederlanders voor hun vakantie naar een camping in Hamburg of omgeving. Hamburg is een gezellige en moderne stad waar je uitgebreid kunt winkelen. Hamburg heeft via de rivier de Elbe een rechtstreekse verbinding met de Noordzee. Dit maakt Hamburg de belangrijkste havenstad van Duitsland. De campings in Hamburg vind je zowel dichtbij de stad als in de natuurgebieden net buiten de stadskern. Er is dus voldoende keuze als je op zoek bent naar een camping in Hamburg in het noorden van Duitsland. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Hamburg

Waarom met vakantie naar Hamburg?

Hamburg is een populaire vakantiebestemming. Ten eerste is de stad gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer ben je in redelijk korte tijd in Hamburg. Veel mensen die naar Scandinavië reizen gebruiken Hamburg als doorreiscamping. Maar de stad heeft genoeg te bieden om er je vakantie door te brengen.

De stad heeft twee concertzalen, meerdere theaters en diverse musea. Maar ook om te shoppen is Hamburg erg populair. Alle bekende modeketens hebben er een vestiging. Natuurlijk kun je in Hamburg ook prima terecht om heerlijk te eten in één van de restaurants.

Bekijk ook alle campings in en nabij Berlijn

Ruime keuze aan campings in Hamburg

Als je op zoek gaat naar een camping in Hamburg dan kun je je hart ophalen. Er zijn verschillende campings in de stad, de zogenaamde stadscampings, en in de directe omgeving van Hamburg en de voorsteden die bij deze deelstaat horen. Als je met de kinderen op vakantie gaat dan is een bezoek aan een familiecamping ideaal. Hier is vaak een zwembad aanwezig, en sport- en speelmogelijkheden voor de kinderen. Zo hebben zowel de ouders als de kinderen een leuke vakantie. Houd je van rust dan is een natuurcamping een aanrader.

Wat moet je gaan zien als je in Hamburg bent?

Hamburg werd in 1943 tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Engelsen zwaar gebombardeerd. Ruim 40.000 inwoners vonden de dood doordat de stad zo ongeveer compleet in brand werd geschoten. Daardoor zijn veel van de historische gebouwen verloren gegaan. In de loop der jaren zijn bezienswaardigheden zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat herbouwd:

Speicherstadt

Hier vind je het Kontorhausviertel met Chilehaus dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Sint Catharinakerk

Deze kerk dateert uit de 14e eeuw. Tijdens het bombardement op Hamburg in 1945 werd de kerk grotendeels verwoest. Tussen 1950 en 1957 vond de herbouw plaats. Een restauratie die duurde van 2007 tot 2012 voltooide het herstel in oude glorie van deze belangrijkste kerk van Hamburg.

Hamburg Hauptbahnhof

Dit is het drukste treinstation van Duitsland, dagelijks verwerkt het station rond de 500.000 reizigers naar alle delen van Duitsland en ook naar Denemarken.

De nieuwe Mariadom

Deze kerk werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd nadat het RK geloof jarenlang verboden was geweest. Ook deze kerk raakte tijdens de bombardementen in 1943 zwaar beschadigd maar werd herbouwd.

St. Pauli-Elbtunnel

Deze tunnel werd in 1911 geopend en was de eerste tunnel onder water die in Europa werd geopend. Voetgangers, fietsers en auto’s worden met liften van en naar de tunnelbuizen gebracht. Dit zorgt voor een lage capaciteit voor deze tunnel.

Boek nu een gezellige camping in Hamburg

Wil je de gezellige stad Hamburg leren kennen? Boek dan nu een gezellige camping in Hamburg. Ook voor een camperplaats in Hamburg kun je op de diverse campings terecht. Ideaal als je bijvoorbeeld op doorreis bent naar Scandinavië.