Campings zoeken in Lüneburger Heide

CAMPINGS ZOEKEN IN LÜNEBURGER HEIDE

De Lüneburger Heide is een groot heide- en boslandschap in Nedersaksen, in het noordwesten van Duitsland. Het bestaat eigenlijk uit drie grote, met elkaar verbonden natuurparken. Verspreid over het gebied vind je maar liefst honderd vierkante kilometer aan paarse heidevelden. Wandelen door deze heide voelt soms net alsof je door een ansichtkaart loopt. Een verblijf op een van de door ons aangeboden campings op de Lüneburgerheide betekent ontspanning met vertier binnen handbereik. Lees meer 

Soorten campings op de Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide heeft namelijk de meeste dierenparken én avonturenparken van heel Duitsland. En dat betekent dus dat een verblijf op een van onze campings op de Lüneburger Heide bij uitstek geschikt is voor gezinnen! Er is dan ook voldoende keuze in familiecampings. Zo is er voor de kinderen én op de camping zelf én daarbuiten meer dan genoeg vermaak.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een kleinere camping waar je vooral rust treft. Hier trek je je in je comfortabele campingstoel heerlijk terug met een boek of een puzzel. Of je sluit simpelweg je ogen en geniet van de geluiden van de natuur en de zachte wind die langs je gezicht strijkt. Ontspannen is hier geen moeilijke opgave.

Een van de bekendste campings van het gebied is Camping Park Lüneburger Heide. Hier komen voornamelijk Nederlandse en Duitse toeristen. Een groot voordeel is dus dat je gemakkelijk kunt communiceren met je mede-vakantiegangers. Op deze sfeervolle camping heb je voldoende ruimte om je heen en bestaan er alle faciliteiten die je je maar wenst.

Bekijk alle campings in Duitsland

Bezienswaardigheden rond de Lüneburger Heide

In het gebied genieten vooral twee historische plekken nationale en internationale bekendheid. Dit vanwege hun architectuur en goed bewaarde historische karakter.

Lüneburg

Deze Hanzestad van meer dan duizend jaar oud wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Duitsland. Het wordt gekenmerkt door zijn bakstenen huizen met puntige gevels en zijn indrukwekkende grote raadhuis aan de markt.

Celle

Ook hier vind je vele oude vakwerkhuizen. Bezoek de veertiende-eeuwse stadskerk en bewonder de spreuken en het houtsnijwerk die vele vakwerkhuizen in de binnenstad sieren. Ook een bezoekje aan het prachtige slot is de moeite waard.

Natuurlijk kun je in deze plaatsen behalve terug duiken in de geschiedenis ook genieten van het moderne leven. Zo is het winkelen er geen straf en is het heerlijk vertoeven op een van de terrasjes van de stad.

Bekijk alle campings in Nedersaksen

De plaatselijke keuken

De Lüneburger heide kent een ware eigen eetcultuur. In de keuken wordt gebruik gemaakt van de typische regionale producten, die je eventueel zelf ook op de plaatselijke markten kunt aanschaffen. Vier je je vakantie op de Lüneburger Heide in Duitsland? Laat een restaurantbezoek dan niet aan je voorbij gaan. Lamsgebraad en asperges worden vermeld op bijna elke menukaart. Kies als afsluiter voor boekweitpannenkoekjes, met een topping van bosbessen. Smullen maar!

Boek snel een camping

Een verblijf op een van onze Lüneburger Heide campings heeft je dus meer dan genoeg te bieden. Kom de bijzonderheden van de regio zelf ontdekken en boek nu bij ons de leukste camping op de Lüneburger Heide!