Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

10 leukste weetjes over kamperen

Ook dit jaar zullen de meeste Nederlanders keizen voor kamperen als vakantie accommodatie. Omdat er zoveel landgenoten een kampeervakantie kiezen is er ook veel onderzoek hiernaar gedaan. Wat vinden wij Nederlanders allemaal belangrijk voor, tijdens of na het kamperen? Lees verder voor de 10 leukste weetjes over kamperen!

10 leukste weetjes over kamperen

10 weetjes over kamperen

Ben jij een echte kampeerfan? Wist jij dan al onderstaande weetjes over kamperen al?

1. Het kostenaspect is erg belangrijk

Nederlanders letten ook tijdens de vakantie op de kleintjes en een kampeervakantie is vaak voordelig dan andere opties. De verblijfskosten op een camping vallen in het algemeen voordeliger uit dan de overige mogelijkheden, ook in het hoogseizoen.

2. De kinderen zijn een belangrijke reden

Kamperen is vooral iets voor gezinnen. Voor kinderen is het vaak geen enkel probleem om zich te vermaken op de camping terwijl het voor de ouders voldoende rust biedt om lekker te ontspannen in een mooie omgeving.

3. Ruzie tijdens de vakantie is gewoon

Tijdens een kampeervakantie begint een ruzie vaak al op de heenreis. Het is immers vaak een lange rit die vroeg begint. De lontjes zijn dan kort en een conflict is zo geboren. De meest voorkomende oorzaken zijn kaartlezen (ondanks de moderne navigatiesystemen), problemen met de rijstijl van de chauffeur en uiteraard kinderen die zich vervelen en vervelend gaan doen.

4. Een landgenoot als buur op de camping is minder gewenst

Blijkbaar zijn Nederlanders nogal gluurders en op een volle camping is er weinig privacy. Om die reden hebben de meeste campinggasten liever een buur naast zich waarmee ze minder goed kunnen communiceren. Uiteraard wordt het wel gezellig geacht dat er ook andere Nederlanders zijn, maar niet te dichtbij.

5.  Het zoeken naar een camping is leuk

Of je nu naar Spanje of Duitsland wil gaan, stress bij het zoeken naar een goede camping voor de volgende vakantie wordt nauwelijks ervaren. Maar liefst 90% van de kampeerders vindt het juist een leuke bezigheid.

mensen die lachen aan tafel

6. Inpakken van de koffers

Bij kampeerders is dit meer een gezamenlijke bezigheid dan bij de overige vakantiegangers. Inpakken gebeurt samen en niet door de vrouw zoals bij andere vakanties vaak gebeurt, zeker als er een vliegreis bij is inbegrepen.

7. Het inladen van de auto

Emancipatie of niet, als het gaat om het inladen van de auto is dat in het algemeen de taak van de man. Deze rijdt ook vaak het grootste gedeelte van de kilometers die moeten worden afgelegd naar het vakantieadres. 

8. Boeken

Vrijwel iedereen neemt boeken mee naar de camping. Tegenwoordig is dat vaak ook digitaal, maar de ‘echte’ boeken zijn nog steeds in de meerderheid. Ongeveer 50% van de vakantiegangers leest niet ongeacht het weer.

iemand die boek leest in tent

9. Drinken

Het lijkt een beetje bij de ontspanning te horen. Een grote meerderheid van de kampeerders drinkt op vakantie (beduidend) meer dan thuis. Dat heeft echter ook met het land van bestemming te maken. In Frankrijk is een wijntje nu eenmaal gebruikelijker dan in ons land of Scandinavië.

10. Lijstjes

We zijn ook een volk van planners. Ongeveer 80% van de landgenoten maakt minstens één checklist voor de vakantie.

Bekijk ook: 5 bourgondische steden in Nederland