Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 10 beste campings van Italië op een rijtje!

De 10 beste campings van Italië op een rijtje!

Italië, het land van pizza, scooters en heerlijke wijnen. Vergeet echter niet dat Italië ook het land is van gepassioneerde voetballiefhebbers, een meer dan indrukwekkende geschiedenis en een grote diversiteit aan kunst en cultuur. Hoe kan je dat dan beter combineren dan met een vakantie op een van de tien meest gewaardeerde campings? De tien favoriete plekjes hebben we voor je opgezocht. Heb je al zin gekregen in een onvergetelijke tijd? Boek dan snel je topvakantie voor de campingplaatsen zijn vergeven.

1. Toscane - Toscane Village

Stel je voor: ruim 35.000 vierkante meter vakantieplezier met in totaal 83 standplaatsen voor een caravan of tent en 14 mobilhomes. Toscana Village is meer dan een gezellige camping, het is een belevenis op zich. Wat zou het dan toch fijn zijn als je jouw hond gewoon mee kan nemen, die heeft immers ook een fijne vakantie verdiend. Gelukkig kan dat zodat je geen zorgen hoeft te hebben over de verzorging van je trouwe viervoeter in een pension.

Door de gunstige ligging is het vanuit Toscane Village eenvoudig om de meeste kuststeden te bezoeken, ideaal om fascinerende citytrips te organiseren. Gewoon op de camping verblijven kan uiteraard ook, er is een bijzonder goed restaurant, een pizzeria en een mini supermarkt.

Bekijk alle campings in Toscane

2. Lombardije - Residence Village

Vakantie vieren aan de Adriatische Zee met de lagune vlakbij, veel beter wordt het niet. Lombardije is een prachtige streek zonder de nadelen van het massa toerisme. Op een oppervlakte van ruim 9 hectare bevindt zich de Residence Village, een geweldige camping waar zelfs de meest veeleisende vakantievierder zorgeloos van een welverdiende vakantie kan genieten. Vanzelfsprekend komen de liefhebbers van zon, zee en strand volkomen aan hun trekken. Even een dagje weg? Venetië ligt om de hoek!

Bekijk alle campings in Italië

3. Emilia Romagna - Villaggio Turistico Europa

Emilia Romagna ligt tussen de rivier de Po in het noorden en de Apennijnen in het zuiden. Het is een van de meest vruchtbare en productieve regio's van Italië, dankzij het verzachtende effect dat de Adriatische Zee heeft op het kustklimaat. Hier vinden we Villaggio Turistico Europa, een vier sterren camping die eigenlijk gezien de ligging vijf sterren verdiend. Op amper 4 kilometer van de camping vinden we het plaatsje Grado. De aanwezigheid van een privé strand maakt de vakantie compleet.

4. Lombardije - Camping Village Flaminio

Is het ooit een droom geweest om in Rome op een camping te verblijven? Camping Village Flaminio ligt in het noordelijke deel van Rome en is uitermate geschikt als uitvalsbasis voor verschillende dagtochten. Vanaf de camping ben je binnen 15 minuten in het centrum, ideaal als je een avondje lekker wil gaan stappen. Natuur liefhebbers komen ook ruimschoots aan hun trekken. Lombardije  strekt zich namelijk uit van de Alpen tot de laaglanden van de Po-vallei en herbergt een breed scala aan landschappen, waaronder de adembenemende bergketen met de Valchiavenna, Valtellina en de Camonica-vallei.

5. Friuli Venezia Giulia - Camping Mare Pineta 

Friuli Venezia Giulia  is een van de minder bekende Italiaans regio’s. Toch heeft de regio genoeg te bieden voor de vakantievierder die zich graag laat verrassen. Deze regio ligt in het noordoosten van Italië en grenst aan Slovenië en Oostenrijk. Friuli Venezia Giulia kijkt uit over de Adriatische Zee en is omgeven door hoge bergen, die veel verschillende landschappen omsluiten. Camping Mare Pineta ligt nabij Triëste en biedt een fantastisch uitzicht over de baai van Sistiana. Een vakantie op deze camping betekent een heerlijk verblijf in een van de volledig ingerichte stacaravans. Ideaal voor gezinnen die zichzelf niks tekort willen doen.

italie

6. Apulia - Camping Torre Rinalda

Apulia, ook bekend als "Le Puglie" in de meervoudsvorm, herbergt een grote diversiteit als het aankomt op het landschap en cultuur. Camping Torre Rinalda is een vier sterren camping en is voorzien van alle vormen van comfort. De zee is vlakbij, maar mocht de zee je niet echt trekken dan is er op de camping voldoende te doen. De kids kunnen zich heerlijk vermaken in de speeltuin of op het grote sportterrein. Heb je een gezonde trek gekregen dan kun je even langs gaan bij de snackbar of een uitgebreide maaltijd nuttigen in het restaurant.

7. Camping Lago Maggiore

Nabij Arona, in de plaats Dormelleto ligt deze populaire familiecamping. Camping Lago Maggiore ligt, zoals de naam al doet vermoeden aan het Lago Maggiore, het gelijknamige meer. De camping is vrij beperkt wat betreft de omvang, er staan slechts 16 stacaravans, maar biedt veel privacy in vergelijking met de grotere campings. Vanaf je stacaravan loop je zo richting het meer voor een heerlijk frisse duik. Vergeet in de avonduren niet om te genieten van de lokale specialiteiten.

Bekijk alle campings aan Lago Maggiore

8. Abruzzen - International Camping Torre Cerrano

Abruzzen, of zoals de Italianen het zeggen, Abruzzo, ligt in Midden-Italië en strekt zich uit van het hart van de Apennijnen tot de Adriatische Zee, op een overwegend bergachtig en woest terrein. Hier vinden we de drie sterren camping ‘International Camping Torre Cerrano'. Verspreid over een oppervlakte van 15.000 vierkante meter vinden we diverse kampeerplaatsen, bungalows en houten huisjes. De camping is voorzien van alle comfort. Even een dagje niet naar het strand? Bezoek dan een van de omliggende plaatsen zoals Pescara of Teramo.

9. Sardinië – Camping Tonnara

Een reis over een smaragdgroene zee, langs karakteristieke inhammen en stranden met sneeuwwit zand ... dit is Sardinië, een eiland dat zijn bezoekers treft met natuurlijke contrasten, de lichten en kleuren van een regio met oude tradities en een wilde en pure natuur. In deze paradijselijke omgeving vinden we Camping Tonnara. Wat ga je doen? Zwemmen, sporten, relaxen of maak je een geweldige boottocht naar het nabij gelegen Isola di San Pietro? De keuze is aan jou! Onze tip voor een geweldige citytrip: Cagliari, heerlijk om te winkelen of om te genieten van een authentieke maaltijd.

Bekijk alle campings in Sardinië

10. Ligurië - Camping Marina 3B

Via Duitsland en Oostenrijk naar Italië reizen? Niet als je eindbestemming Ligurië is. Ligurië ligt in het noordwesten van Italië, grenzend aan Frankrijk. De regio heeft indrukwekkende bergen en mooie glooiende heuvels, gekleurd door de groene mediterrane grasmat en met uitzicht op de Ligurische Zee. De twee zijn verdeeld door een hoge, ingesprongen kustlijn. Aan de monding de rivier de Magra, vinden we Camping Marina 3B. Dit is bij uitstek een camping voor liefhebbers van de natuur en dan met name het water. Je hoeft geen eigen boot te hebben, die huur je gewoon hier. Hou je het liever droog, bezoek dan een van de vele pittoreske dorpjes die zo typerend zijn voor de streek. Dit is Italië op zijn best!

Ben jij weleens in Italië wezen kamperen? Wat is jouw favoriete Italiaanse camping? Laat het ons weten in de reacties hieronder!