Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste bestemmingen in Toscane

De mooiste bestemmingen in Toscane

Toscane is een van de meest bekende vakantiebestemmingen in Europa. Dat is niet verwonderlijk omdat je hier een combinatie vindt van schitterende natuur, pittoreske dorpen en bijzondere steden. Ook heeft het gebied iets mysterieus. Wellicht komt dat door de Etrusken. Dat volk leefde hier en werd overwonnen door de oude Romeinen. Toch wisten de geschiedschrijvers van de Romeinen, die vaak breedsprakig waren, weinig of niets te vertellen over dit geheimzinnige volk. Soms zijn er plotseling herinneringen aan de Etrusken en dan hangt er altijd een bijzondere sfeer. Hieronder een paar van de vele mooie bestemmingen in Toscane.

1. De kust

De kust wordt nog wel eens vergeten bij een bezoek aan Toscane omdat er zoveel meer is te zien. Toch is dit deel van Toscane even mooi als de rest van het gebied. Ga bijvoorbeeld maar eens kijken aan het strand van Livorno. En wil je die sfeer van de Etrusken combineren met een bezoek aan het strand, is het dorpje Populonia een echter aanrader. De kust is er echter niet alleen voor de mens in Toscane. Het Parco Nationale Tanuta di San Rossore ligt dicht bij Pisa en hier kan je tot rust komen in de natuur.

2. Florence

Is er een mooiere stad in Italië dan Florence? Als je houdt van een middeleeuws decor en de kunst van Michelangelo en Botticelli waarschijnlijk niet. Maar Florence is vandaag de dag ook het centrum voor mode en chique zaken, Gucci en Ferragamo zijn hier geboren en in de vele boetiekjes kan je hele dagen doorbrengen zonder uitgekeken te raken. Wil je van veranderende kleuren genieten zoek dan een plaatsje op de piazza Michelangelo en geniet van het spel van de zon.

3. Montalcino

Ben jij een liefhebber van de Italiaanse wijn? In Montalcino kan je genieten van een glas van naar verluidt de lekkerste wijn in het land. De Brunello wijn is beslist niet goedkoop als je die elders koopt. Maar hier tussen de wijngaarden waar die heerlijke druiven groeien, moet je natuurlijk een glas proeven op een zonovergoten terras in het dorp. In Palazzo Vescoville kan je de mooiste kunst uit de streek bewonderen uit vervlogen tijden.

4. La Foce

La Foce is geen dorp of een gebied maar een kronkelweg door Toscane. Door deze weg te volgen krijg je telkens andere uitzichten over het schitterende glooiende terrein in deze streek. Ieder seizoen biedt het andere kleuren en vaak bizarre beelden. Je zal je gedurende de dag geen moment vervelen.

5. San Gimignano

Veertien middeleeuwse torens is San Gimignano rijk. Toch heeft het gehele dorp slechts een oppervlakte van 1 km2. Autoverkeer is hier al sinds geruime tijd verboden en dat is wellicht een van de redenen waardoor de gebouwen zo goed bewaard zijn gebleven. Palazzo del Popolo en Casa Torre kan je niet missen en mag je ook niet overslaan. Op een warme dag kan je voorstellen hoe het vele eeuwen geleden moet zijn geweest als de rust over het dorp viel. Als je de tijd hebt, wacht hier dan op een zonsondergang en je zal je ogen uitkijken.

 Bekijk ook: Romantisch kamperen: 5 tips