Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Een autovakantie aan de Italiaanse meren

Een autovakantie aan de Italiaanse meren

Het Europese continent is bedekt met een groot aantal meren. Een meer van enige omvang geeft al gauw een echt vakantiegevoel. Wat is er nu nog mooier dan vlak bij een schitterend meer te kamperen? Zeker als de temperaturen ook nog eens aangenaam zomers zijn. Dan is Italië uiteraard een uitstekende keuze. Tijd voor een autovakantie aan de Italiaanse meren!

Tips voor een autovakantie aan de Italiaanse meren

In Italië vind je een aantal meren die tot de mooiste worden gerekend in Europa,  zowel in het noorden als het zuiden. Hieronder staat een selectie die je tijdens een autovakantie zou kunnen aandoen.

1. Gardameer

Het Gardameer in Noord-Italië is het bekendste en grootste meer van het land. Het is een trekpleister waar ieder jaar miljoenen toeristen neerstrijken. Het meer is diepblauw en omringd door groene bergen, strandjes en pittoreske dorpjes. Iedere soort watersport is er mogelijk en voor een leuke citytrips zijn Verona en Venetië goed bereikbaar.

2. Meer van Bracciano

Dit kratermeer is minder bekend in Nederland en de rest van Europa. Maar als het in Rome echt te warm wordt, komen de inwoners van de Eeuwige Stad hier verkoeling zoeken en dat zegt uiteraard erg veel. Behalve mooi is ook bijzonder dat door de ligging er in de middag een flink windje opsteekt. Dan is het goed surfen op het meer. Uiteraard kan je een bezoek combineren met een uitstapje naar Rome op een dag dat het weer meewerkt.

3. Meer van Alleghe

Het is een bijzonder idee dat dit meer pas in 1771 is ontstaan. Het ligt in een dal in de Dolomieten. Na een enorme aardverschuiving stortten een aantal rivieren zich in het dal. In korte tijd was het meer maar liefst 40 meter diep. Helaas verdwenen ook 3 bergdorpjes voorgoed onder het water. Nu is het meer in de zomer een mooi watersportgebied omring door de grillige bergen. In de winter is Alleghe een bekend ski-oord.

4. Massaciuccoli

Ook in Toscane vind je een bijzonder meer: Massaciuccoli. Het is eigenlijk meer een moeras. Dat betekent dat het zeer aantrekkelijk is voor een groot aantal watervogels en je er schitterende natuurfoto’s kan maken. De beroemde componist van opera’s Puccini heeft hier gewoond. De bewoners zagen hem regelmatig richting het meer vertrekken om te jagen. Dat is vandaag de dag niet meer aan de orde, omdat Massaciuccoli een beschermd natuurgebied is. Indien je van opera houdt, zit je er ook goed. Te ere van de beroemde inwoner vindt er ieder jaar een Puccini festival plaats in de omgeving.

5. Meer van Arpy

Ook dit meer is niet echt bekend en wordt door een beperkt aantal toeristen bezocht. Dat is eigenlijk vreemd want het ligt in het noordwesten van Italië, dichtbij de grens met Frankrijk en Zwitserland. Het leent zich dus uitermate goed voor tochtjes over de grens. Het kleine gletsjermeer wordt omringd door steile bergen en tijdens de tocht heb je uitzicht op de mooiste berg van de Alpen: Mont Blanc. Rond het meer kan je in alle rust in de natuur wandelen. Het eerste dorpje bevindt zich op kilometers afstand van het meer.

Bekijk ook: Uniek kamperen in San Marino