Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Florence

Wie Florence zegt, zegt musea, paleizen, romantiek en de Ponte Vecchio. De hoofdstad van Toscane herbergt talrijke Italiaanse schatten. Behalve kunst en romantiek spelen uiteraard ook mode en het lekkere eten een belangrijke rol in deze stad. Boek nu jouw vakantie op een camping in Florence en slenter door de romantische middeleeuwse straatjes, maak wandelingen langs de oevers van de rivier de Arno en tik exclusieve mode-items voor een zacht prijsje op de kop. Het eind van de dag sluit je in alle rust af op een camping in of rond Florence. Wat wil je nog meer? Kies nu voor een camping bij Florence en leg jouw vakantie in deze unieke stad vast! Meer lezen
Campings in Florence
7 Campings

Toscane

Deze regio is al sinds jaar en dag een van de populairste bestemmingen van Italië. En dat is niet voor niets zo. In Toscane vier je een ontspannen strandvakantie. Maar ook buiten de zomer wordt deze omgeving druk bezocht. Het cultuurrijke heuvellandschap heeft 365 dagen per jaar een enorme aantrekkingskracht.

Bekijk alle campings in Toscane

Soorten campings in Florence

Je zult je niet verbazen dat je in de omgeving van het romantische Florence vele kleinschalige charmecampings treft. De romantiek van de stad houd je op zo een kleine camping nog even vast. Ook zijn er natuurlijk meer dan genoeg grote campings met alle faciliteiten die je je wenst voor bijvoorbeeld een gezinsvakantie.

Alhoewel de meeste campings net buiten Florence liggen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een stadscamping. Camping Michelangelo is daar een voorbeeld van. Deze camping ligt met slechts tien minuten loopafstand vlak in de buurt van het oude centrum. Huur hier bijvoorbeeld een camperplaats of kies voor een bungalowtent.

Bezienswaardigheden

Eigenlijk is de hele stad een museum op zich. Elke hoek van elke straat ademt karakter en historie uit. Een aantal van de hoogtepunten zijn:

·       De Ponte Vecchio

Deze brug over de rivier de Arno verbindt de twee delen van de stad met elkaar. Alhoewel veel bruggen in Florence tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vernietigd, is deze gelukkig bewaard gebleven. Op de brug vind je diverse winkeltjes, voornamelijk juweliers.

·       De Duomo

Hét symbool van de stad stamt uit de vijftiende eeuw. Zijn rode koepel is het meest opvallende kenmerk.

·       De David

Het bekendste beeld van de stad, vervaardigd door (hoe kan het ook anders) Michelangelo. Je vindt hem in de Galleria dell'Accademia.

·       Giotto’s klokkentoren

Deze bijzondere klokkentoren is bekleed met groen, roze en wit marmer afkomstig uit Toscane. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

In de omgeving

Toscane staat bekend om zijn mooie dorpen en steden. Enkele dorpen in deze regio hebben een heus keurmerk gekregen en behoren officieel tot de mooiste dorpen van het land. Elk dorpje heeft zijn eigen karakter en bovendien zijn de meeste tot op heden totaal niet toeristisch. Dus verblijf jij in of in de buurt van Florence? Ontneem jezelf dan niet de kans om ook deze prachtige omgeving te bezoeken.

Het originele Italiaanse ijs

Wist je trouwens dat het originele Italiaanse ijs, ‘gelato’ zijn oorsprong vindt in Toscane? De eerste gelato was gemaakt van banketbakkersroom. Ook in Florence vind je talrijke ijswinkels. Verblijf je op een camping bij Florence? Staak je dieet dan even en geniet elke dag van een andere smaak!