Campings zoeken aan het Idromeer

CAMPINGS ZOEKEN AAN HET IDROMEER

Het charmante Idromeer ligt tussen het Gardameer en het Iseomeer in. Het is een van de rustigste meren van heel Italië. Het wordt omringd door bergen en bossen en je waant je hier bijna in een sprookjesachtige omgeving. In de dorpjes langs de oevers vind je nog veel middeleeuwse architectuur terug. Ga op ontdekkingstocht door dit verborgen stukje Italië en laat het zachte briesje dat hier staat lekker door je haar waaien. Vind bij ons de voor jou geschikte camping aan het Idromeer! Lees meer 

Campings aan het Idromeer: voor actieve vakantiegangers

Er wordt hier veel aan watersport gedaan, maar ook onder wandelaars is dit gebied een graag bezochte bestemming. Zeilers en windsurfers halen hier hun hart op, omdat er vrijwel constant wind staat. En dit betekent dus ook voor jou een heerlijk verkoelende vakantie vieren! Kamperen aan het Idromeer is dus ideaal voor degenen die houden van een actieve vakantie in een mooie natuurlijke omgeving.

En weet je wat nog zo een groot voordeel is van een meer waar voortdurend een windje staat? Vervelende campinggasten blijven ver uit de buurt! We hebben het hier over muggen! Laat je antimuggenspray en je citroenkaarsjes maar thuis! Jij gaat een heerlijke nachtrust tegemoet en wordt wakker zonder jeukende muggenbulten!

Soorten campings

Langs het meer staat een aantal goede campings. Sommigen liggen direct aan het meer, anderen liggen er iets verder vanaf en beschikken over een zwembad. Een camping met zwembad is natuurlijk ideaal als je op vakantie gaat met je gezin.

Aan het Idromeer zijn niet alleen diverse gezins- oftewel familiecampings te vinden. Ook vind je er eenvoudige campings met enkele basisvoorzieningen. Vanaf jouw kampeerplaats ben je in een mum van tijd in een van de vele omliggende dorpjes. In de zomer worden hier vaak kleine evenementen georganiseerd. Leuk als uitstapje voor jou en de rest van je gezelschap. Op een van onze campings aan het Idromeer bevind je je op een steenworp afstand.

Bezienswaardigheden rondom het meer

Aangezien het meer in de buurt ligt van andere, grotere meren, is het goed mogelijk om ook daar naartoe een dagtrip te maken. Blijf je liever rond het Idromeer? Dan kun je een paar leuke, authentieke dorpjes bezoeken of uitdagende routes bewandelen:

·       Gaver

In de zomer een echt wandelaarsparadijs. Gaver ligt dicht bij het Idromeer en trakteert je op een aantal kleinere, sprookjesachtige meertjes.

·       Anfo

Een klein dorpje met kronkelende steegjes. Heerlijk om een middagje te vertoeven. Verwacht geen uitgebreide winkelmogelijkheden, maar plof lekker neer voor een koffie en bekijk de bedrijvige Italianen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

·       de burcht van San Giovanni di Bodone

Vanaf een gedeelte van de oevers van het Idromeer kun je hem al zien: de burcht die hoog en droog staat op een van de vele heuvels. Bezoek hem nu ook van dichtbij!

Verblijf je dus op een camping aan het Idromeer? Dan zijn rust, authenticiteit en sportiviteit de sleutelwoorden. Herken jij jezelf hierin? Werp dan nu een blik op ons brede aanbod accommodaties en wie weet vind jij de camping die precies bij jou past!