Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Valle d'Aosta zoeken

Valle d’Aosta is dan misschien de kleinste regio van Italië, maar op vakantiegebied is de streek zeer groot. Campings in Valle d’Aosta zijn er dan ook in overvloed. Dit komt niet in de laatste plaats door dat het gebied dat grens aan Frankrijk en Zwitserland zowel in de zomer als in de winter aantrekkelijk is. Dit is onder andere te danken aan de Alpen die in dit deel van Italië liggen. Daardoor is toerisme een belangrijke economische factor in deze streek. Een plek op een camping in Valle d’Aosta boeken is dus eigenlijk ook gewoon een bijdrage aan de economie. Het heeft echter nog veel meer te bieden. Meer lezen
Campings in Valle d'Aosta zoeken
2 Campings
2 Campings
Plaatsen in Valle d'Aosta

Kamperen in Valle d’Aosta in de natuur

Een vakantie op een camping in Valle d’Aosta zal je om meerdere redenen lang bijblijven. Zo is de streek bijvoorbeeld weliswaar geliefd bij toeristen, maar heerst er nooit de grote drukte zoals je die in de kustplaatsen van Zuid-Europa vindt. In Valle d’Aosta op de camping staan is dus een garantie voor een ontspannen vakantie. Dat geeft je dan ook mooi de gelegenheid om de tweede reden waarom deze vakantie onvergetelijk wordt te ontdekken. Je kunt namelijk in alle rust de bijzondere natuur verkennen. Je zit midden in het Italiaanse deel van de Alpen. Dit maakt het bezoeken van de regio dan ook direct al de moeite waard.

Diverse campings in Valle d’Aosta

Zoals je misschien al begrepen had ligt Valle d’Aosta in een vallei. Dit betekent dus dat je letterlijk beschermd wordt door de bergen. In de vallei is echter genoeg ruimte voor verschillende campings. Valle d’Aosta is daarom dus ruimschoots toegankelijk voor allerlei vakantiegangers. Bovendien is er voor iedereen wel een camping in Valle d’Aosta te vinden die past bij zijn favoriete vakantievorm. Hoewel het een plek is waar veel natuur te vinden is en dus rust gevonden kan worden, heeft de regio ook een glanzende kant. Dat betekent dus dat er enerzijds bijvoorbeeld natuurcampings te vinden zijn. Anderzijds zijn er ook grotere, meer familievriendelijke campings te vinden. Daar zijn bijvoorbeeld ook altijd allerlei activiteiten te doen.

Kleine camping in Valle d’Aosta

Uit eindelijk zijn de meeste campings in Valle d’Aosta toch vooral geschikt voor mensen die de rust zoeken. Kleine en middelgrote campings in de Aosta vallei zijn in grote aantallen te vinden. De campings beschikken over verschillende soorten plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld vaak mogelijk om een eigen accommodatie te huren. Denk bijvoorbeeld aan een stacaravan of chalet. Je kunt er echter ook gewoon prima terecht met je eigen caravan of camper. Op de campings zijn ook voldoende staplekken. Het grote voordeel is dat de meeste campings over ongeveer gelijke faciliteiten beschikken. Dit betekent bijvoorbeeld dat er altijd wel een goed zwembad aanwezig is. Ook zijn zaken als wifi en dergelijke steeds gebruikelijker op de campings.

Bekijk alle kleine campings in Italië

Dit moet je gezien hebben als je gaat kamperen in Valle d’Aosta

Een vakantie vieren in Valle d’Aosta betekent natuurlijk ook dat je meer van de streek wilt zien. Dit is ook goed te begrijpen want er is van alles te vinden wat je interesse zou kunnen wekken. In ieder geval de volgende zaken mogen niet ontbreken. 

Punta Helbronner

Zoals gezegd is Valle d’Aosta omgeven door de Alpen. De regio zelf mag dan een vallei liggen, maar juist op de toppen van de bergen is ook van alles te doen. Zo is het zonder twijfel voor iedereen interessant om de Punta Helbronner te bezoeken. Dit is immers de plek waar je één van de mooiste uitzichten van Europa mag verwachten. Zeker op heldere dagen is dit een grote aanrader. Zelfs de Mont Blanc, die op grote afstand ligt, is te herkennen vanaf dit punt. 

Brug van Pont D’Ael

In de streek rondom Aosta zijn nog altijd resten van de Romeinse tijd te vinden. Een brug/aquaduct zoals die van Pont d’Ael zegt iets over hoe ver de Romeinen in hun tijd al waren als ingenieurs. Je kunt de brug zelf ontdekken, maar nog meer is het aan te raden om voor een klein bedrag de rondleiding mee te maken. Zo kom je veel over de geschiedenis te weten. 

Castel Savoia

Kastelen en paleizen vertellen altijd veel over de wortels van ene bepaald gebied. Dat is Valle d’Aosta niet anders. Zeker wanneer het om Castel Savoia gaat. Daar komt bij dat het midden in de natuur ligt. Na een tour met de gids kan het dus ook heel interessant zijn om bijvoorbeeld nog even het bos in te gaan om ook de natuur rondom het kasteel te verkennen. 

Collegiata Dei Santi Pietro e Orso

Wie nog meer klassieke architectuur wil zien bezoekt ook een kerk. Er zijn er meerdere, maar de Collegiata Dei Santi Pietro e Orso springt ertussenuit. 

Valle d’Aosta

Het overgrote deel van de toeristen die naar dit gebied trekken zal dit doen vanwege de prachtige natuur. Hier kan je uren doorheen wandelen of fietsen. Wie dus een camping in de Aosta vallei boekt, mag het bezoeken van de vallei zelf dan dus ook niet vergeten.

Reserveer een mooie camping in Valle d’Aosta via Campings.nl

Ben je enthousiast geraakt over een camping in Valle d’Aosta? Dan is het slim om nu direct te reserveren. Je kunt je vakantie rechtstreeks boeken. Ongeacht het jaargetijde waarin je zal willen gaan. Wees er tijdig bij, zo weet je zeker dat het niet volgeboekt zit.