Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste luisterboeken voor kinderen op Spotify

De leukste luisterboeken voor kinderen op Spotify

Ook de reis naar de camping kan heel leuk zijn, maar zeker met kinderen in de auto kan die ook behoorlijk lang duren. Als er ook nog een file bijkomt, kan je beter maar goed voorbereid zijn. Uiteraard zijn er spellen te doen in de auto, maar die gaan na een tijdje ook vervelen. En zeker in de file zijn de constante geluiden van videospelletjes ook beslist irritant. Een ontspannen muziekje opzetten is een optie, maar de smaken verschillen nu eenmaal vaak tussen de generaties.

Dan zijn luisterboeken van Spotify een goede manier om de tijd in de file veel korter te laten lijken, Luisterboeken zijn er voor alle leeftijden, ook voor volwassen. Voor de ouders is het echter wel prettig om mee te luisteren met de kinderen. Als immers iedereen met een koptelefoon opzit, is de gezelligheid ook ver te zoeken. Hieronder staan wat aanbeveling voor luisterboeken voor kinderen op basis van leeftijd.

Voor de kleintjes vanaf 4 jaar: Annie M.G. Schmidt en gouden boekjes

Als een boek als titel heeft : Het stoute kinderen huis, kan je meteen rekenen op volledige aandacht van de kleinsten. Ook Beertje Pippeloentje is altijd een topper. Als ouder kan je genieten van de taalvondsten die in ieder verhaal voorkomen. Wist je dat op Spotify de luisterboekjes voor kinderen onder meer zijn ingesproken door Paul de Leeuw, Henny Vrienten en Wim T. Schippers?

Voor 6 tot 11 jaar: Piet Polies

Deze verhalen zijn gebaseerd op echte rechtszaken, maar dan doet er voor de kinderen niet toe. Georgia Verbaan, Maarten Spanjer en Pierre Bokma zorgen ervoor dat je de avonturen van Piet als het ware voor je ziet. En uiteraard is de hond Kuijer die het niet kan laten om constant windjes te laten op de verkeerde momenten, een bron van vermaak.

Voor 8 tot 14 jaar: oude sprookjes

De sprookjes zullen nooit uit de mode raken. De kleren van de keizer en de gelaarsde kat zijn ook nog eens leuke aanknopingspunten om zelf ook wat verhalen te vertellen die de betekenis van de sprookjes duidelijk maken. Je hoort de stem van Kees Prins en Hans Dorrestijn pik je er natuurlijk ook zo tussen uit. Sprookjes zijn ook heel geschikt als de leeftijden in de auto behoorlijk verschillen.

Voor 8 tot 11 jaar: Kameleon

Pret voor jong en oud met Hielke en Sietse Klinkhamer. Wat was het leven toch goed op het Friese land en water in de tijd dat H. de Roos deze boeken schreef. En uiteraard hebben de ouders de kans om uit te leggen wat een smid en veldwachter de hele dag uitvoerden in een dergelijk dorp.

Voor 9 jaar en ouder: De Vijf

Dick, Julian, Ann, George (Georgina) en de hond Timmy zijn de vijf. Ze beleven de wildste avonturen als ze op vakantie gaan, meestal kamperen ze. Enge smokkelaars, onbetrouwbare kermisklanten en ander gespuis maken het de Vijf beslist niet makkelijk maar het loopt altijd goed af, vaak dankzij Timmy. Ondanks dat de verhalen zich afspelen in een tijd die ook voor de ouders niet meer herkenbaar is, blijven de boeken van Enid Blyton zeer onderhoudend voor kinderen en ouders.

Lees ook: De 7 leukste spelletjes voor in de auto