Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Wat is de snelste route naar Spanje zonder tolwegen

Wat is de snelste route naar Spanje zonder tolwegen

Met de auto en de tent of caravan naar een camping in Spanje? Dan heb je flink wat kilometers voor de boeg. Gelukkig zijn de wegen in Frankrijk en Spanje meestal van goede kwaliteit. Maar goede wegen zijn ook duur en dat lost men in beide landen vaak op door de gebruiker tol te laten betalen, zowel de burgers als de toeristen. Dat kan op vakantie behoorlijk oplopen. Afhankelijk van het voertuig dat je gebruikt, ben je al gauw € 120 kwijt voordat je aan de Spaanse grens bent. Daarna komt de tol in Spanje nog, afhankelijk van je bestemming. Maar er leiden meerdere wegen naar en door Spanje dus kan je ook kiezen voor een route zonder tolwegen.

De voordelen van een route zonder tolwegen

  • De benzine is in het algemeen goedkoper als je de grote tolwegen mijdt.
  • In de vakantietijd staan er regelmatig wachtrijen voor de tolhuisjes.
  • Als je de tolwegen links laat liggen kom je door gebieden die de moeite waard zijn om te zien. Geniet van een route door natuur en langs mooie dorpjes.
  • De tolvrije wegen zijn zowel in Frankrijk als Spanje van goede kwaliteit. Om kleine steden en dorpen zijn in het algemeen rondwegen gelegd zodat je niet in een doolhof van kleine straatjes terecht komt.
  • Het is veel meer ontspannen om af en toe een rustpauze te nemen in de mooie natuur of in een pittoresk dorpje. Een parkeerplaats langs de snelweg waar je constant het verkeer hoort langs razen is nu eenmaal niet de ideale plaats om je vakantiegevoel op te bouwen.

Aandachtspunten

In Frankrijk worden de tolwegen aangeduid met péage en in Spanje met peaje. Uiteraard wil je ze allebei mijden. Maar het is goed om dit te weten om te voorkomen dat je per abuis een verkeerd weg kiest.

Op de tolvrije wegen wordt uiteraard gecontroleerd op snelheid. Vandaag de dag komen ook buitenlandse boetes probleemloos op je deurmat terecht. Let dus op je snelheid om te voorkomen dat de vakantie alsnog een stuk duurder wordt dan je had verwacht.

Ook via de snelste route zonder tolwegen zal je gemiddeld minder snel kunnen rijden dan op de snelwegen waar je voor moet betalen. Maar de vakantie is immers ook bedoeld om lekker bij te komen.

Wat voor soort chauffeur ben jij eigenlijk? De meeste chauffeurs vinden het prettig om niet constant op de snelweg te rijden zonder enige afleiding of veel activiteit. Op de alternatieve route moet je meer schakelen en aandacht hebben voor het verkeer

Heb je een milieusticker voor Frankrijk en Spanje? Check in hoeverre je die nodig hebt voor de gekozen route.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de milieusticker van Frankrijk

Is de auto voorzien van alle verplichte zaken die in Spanje en Frankrijk op de lijst staan. Controleer je uitrusting voor je vertrekt.

De snelste route zonder tolwegen

Het is niet zo moeilijk om een route te plannen zonder tolwegen naar een bestemming in Spanje. De meeste gratis routeplanners op het internet kennen deze optie. Het is zeker geen slecht idee om voor de zekerheid meerdere routeplanners te checken.