Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 x een Catalaanse vakantieplaats om te verblijven

5 x een Catalaanse vakantieplaats om te verblijven

Wie aan Catalonië denkt, zal vooral Barcelona voor ogen hebben. In de buurt van de miljoenenstad zijn er ook vele campings en voor elk wat wils. Maar de regio is uitgestrekt en heeft veel meer te bieden. Hieronder vind je 5 tips voor een Catalaanse vakantieplaats om te verblijven.

1. Begur

Een bezoek aan de Costa Brava hoort er natuurlijk bij als je in Catalonië bent. Begur ligt iets landinwaarts en is tegen een heuvel gebouwd. Het dorpje is pittoresk en rustig. De zee kan je zien op de hoger gelegen terrassen. In de buurt van Begur zijn prachtige kleine baaitjes waar je vaak de enige bezoeker bent. Een echte aanrader volgens de kenners.

2. Parc Natural Els Ports

In het zuiden van Catalonië is dit park gelegen met een oppervlakte van 600 km2. Het hoogste punt ligt op bijna 1.500 meter. Je vindt er prachtige bossen en wilde watervallen. Hier kan je hiken of gewoon wandelen in de rust van de natuur. Gelet op de ligging is het hier op de echt warme dagen gauw een aantal graden frisser en aangenaam. Prachtige vergezichten horen er bij. Let wel op dat je goed voorbereid op pad gaat. De natuur is hier nog echt wild.

3. Llac de sant Maurici

Een andere manier om wat verkoeling te zoeken op een hete dag is dit prachtige bergmeer. Het is een groot meer midden in natuurpark Aïguestortes in de provincie Lleida. Het meer maakt onderdeel uit van de Pyreneeën en wordt het mooiste in de wijde omgeving genoemd. Behalve prachtige foto’s kan je ook rekenen op rust in een omgeving die uitnodigt om een flinke wandeling te maken. Ook in het hoogseizoen kom je hier meer dieren tegen dan andere toeristen. Geniet derhalve van de rust als dat voor jou een vakantie geslaagd maakt.

4. Cadaqués

Indien jij jouw tent opzet bij Cadaqués heeft dat meerdere voordelen. Omdat het dorp niet echt eenvoudig te bereiken is, ontkomt het aan het massatoerisme. Maar het is er gezellig en je voelt je er meteen welkom. Het dorp heeft voldoende terrassen en restaurantjes want  ook de dorpelingen weten wat genieten is in deze schitterende omgeving. Cadaques Is het mooiste vissersdorp in Catalonië. Er zijn echter ook rustige strandjes om bij te komen van de dagelijkse stress. Als uitje moet je zeker het natuurpark Cap de Creus bezoeken. Dat is eenvoudig te bereiken vanaf Cadaques en de moeite waard om te ontdekken.

5. Besalú

Het dorp Besalú ligt aan de rand van het uitgedoofde vulkaangebied la Garrotxa. Het is een ruige omgeving maar geeft je ook een idee hoe het leven in Catalonië er eeuwen geleden uitzag. Het was een tijd dat dorpen zich moesten beschermen tegen rondtrekkende bendes en ambitieuze edelen. Daarvan is Besalú een van de meest sprekende voorbeelden. Er is maar één wijze om in het dorp te komen en dat is via een brug over een diep ravijn. Als je over de brug loopt, besef je hoe kwetsbaar je daar bent en dat personen met kwade bedoelingen daardoor werden afgeschrikt.

 Bekijk ook: Geheime plekken aan de Costa Brava