Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Geheime plekken aan de Costa Brava

Geheime plekken aan de Costa Brava

De ‘wilde kust’ is zomers een toeristische trekpleister. Behalve de ruige rotsen waaraan de kust de naam dankt,  kan je hier ook heerlijk genieten van zon, zee en gouden stranden. Daarbij is Barcelona niet ver  en die wereldstad mag je eigenlijk niet overslaan. Maar wist je dat in dit deel van Catalonië ook nog diverse geheime plekken zijn waar  veel minder toerisme is. Als je voor een camping in dit gebied kiest, staan hieronder een paar tips voor geheime plekken aan de Costa Brava.

1. Gerona

Dit prachtige stadje wordt vaak overgeslagen bij een bezoek aan de Costa Brava, omdat de toeristen dan dicht in de buurt van Barcelona zijn en daarvoor kiezen. Gerona heeft echter de beroemde hangende huizen boven de rivier Onyar. Daarnaast is er een kathedraal die bijna niet lijkt te passen bij deze kleine stad. De brug over de rivier is ook de moeite waard omdat deze is ontworpen door ene meneer Eiffel (inderdaad van…). Wat dacht je trouwens van het Arabische badhuis dat dateert uit 1194?

2. Tamariu

Dit badplaatsje is zo klein dat het veelal over het hoofd wordt gezien. Toch is het een typisch gezellig dorpje dat echt past bij de Costa Brava. Wie voor het strand komt, zit hier wel goed. De standjes zijn goudgeel en vaak erg klein en ingesloten door rotsen. Dat maakt Tamariu niet geschikt voor het massatoerisme, maar wel voor bezoekers die rust zoeken op een privéstrandje. In het dorp zijn er voldoende gelegenheden voor een hapje en drankje.

3. Calella de Palafrugell

Wederom een klein dorp dat wat extra’s heeft te bieden. Hier is er geen boulevard of een enorme rij met hotels voor buitenlandse gasten. Wel zijn er leuke kleine winkeltjes in de binnenstad waar niet alles is afgestemd op de toeristen. Ook zal je hier vooral restaurantjes vinden die bedoeld zijn voor de locals. Wil je liever een meer toeristisch menu dan zijn er mogelijkheden om een strandrestaurant te kiezen. Ook dit deel van de wilde kust heeft een ruige rotsachtige kust onderbroken door romantische baaitjes met zacht zand. Voor de mooiste stranden aan dit stuk van de Costa Brava moet je af en toe wel wat klauteren.

4. Pals

De muren van dit op een heuvel gelegen dorp doen je meteen aan de middeleeuwen denken. Dat is volkomen; terecht want Pals bestaat al sinds de 9e eeuw. Het meest iconische beeld van Pals zijn vier torens. Deze zijn overgebleven van wat eens een machtige burcht moet zijn geweest. Vandaag de dag kan je slenteren door de nauwe straatjes van Pals waar je veel keramiekwinkeltjes zal aantreffen. De waren zijn authentiek en niet specifiek gemaakt voor toeristen. Vanaf de ruïne heb je een prachtig overzicht van de omgeving en kan je zelfs de zee zien.

5. Cadaqués

Het vissersdorpje Cadaqués ligt vlak tegen de Franse grens. De oude haven heeft veel kunstenaars gelokt en dat zie je terug in de vele kunstgalerieën die het dorp rijk is. Hier kan je zien wat het dorp zo aantrekkelijk maakte voor de schilders die hier vaak verbleven. Het dorp heeft een klein kiezelstrand dat meer geschikt is voor een wandeling dan om te zonnebaden.

Bekijk ook: Madrid en omgeving, dit wil je niet missen