Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Italië Campings met safaritenten

Italië Campings met safaritenten
4 Campings

De naam zegt het al: een safaritent staat voor avontuurlijk kamperen. Midden in de natuur, maar wel van alle gemakken voorzien. Een dergelijke tent valt officieel in de categorie glamping, oftewel glamoureus kamperen. Een safaritent in Italië vind je niet zomaar. Meestal vind je deze tenten op de wat meer exclusievere campings, de kleinschalige campings op bijzondere locaties. Op onze pagina vind je een aantal interessante opties.

Hoe ziet een safaritent eruit?

Een safaritent is een grote, stevige tent. Aan de voorkant beschikt hij over een houten vloertje en een afdak van behoorlijke afmeting. Deze biedt ruimte genoeg voor alle gezinsleden. Wanneer je maar wilt, rol je het tentdoek helemaal omhoog en haal je de zonnestralen en de frisse natuur naar binnen. De safaritent lijkt iets weg te hebben van een bungalow.

De inrichting

Ook aan de binnenkant heeft het daar veel van weg. Het slaapgedeelte is afgescheiden van de rest van de tent. Je slaapt gewoon lekker in een boxspring. En heb je kinderen bij je? Dan staat er voor hun een stapelbed klaar. Verder hebben safaritenten in de meeste gevallen een eigen keuken en beschikken ze vaak ook over sanitair. Mocht dit bij jouw tent niet het geval zijn, wees dan gerust: op de campings zelf zijn meer dan voldoende voorzieningen.

Kamperen in een safaritent aan het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en staat bekend om zijn schilderachtige uiterlijk. Helderblauw water, omringd door vele verschillende soorten bomen. Een vakantie aan het Gardameer is ideaal voor zowel degenen die willen luieren, als degenen die een actieve vakantie willen houden. Wat je ook doet, je dag sluit je altijd heerlijk comfortabel af in jouw safaritent.

Verblijf in een safaritent in het prachtige Toscane

Toscane is zo een regio waar je eigenlijk nooit meer weg wilt. Elke dag van je vakantie heb je ontelbare mogelijkheden. Maak je een autotrip langs de traditionele dorpjes? Breng je een bezoek aan Florence of een van de andere kunststeden? Ga je wandelen in de natuur? Of misschien een dagje naar het strand? Een safaritent zet de puntjes nog eens op de i. Je begint en eindigt je dag in volledige luxe.

Safaritenten: ook voor de actieve vakantiegangers in Noord-Italië

Noord-Italië is een plek voor de echte sportieve vakantiegangers. Je vertoeft in de Alpen of aan de oevers van een meer. Ruige bergen en groene valleien zijn kenmerkend voor dit gebied. Trek je wandelschoenen aan of klim op je mountainbike om de omgeving te verkennen! Aan het eind van de dag is het na al deze sportieve activiteiten heerlijk ontspannen in jouw eigen safaritent op een kleine camping in Italië.

Bekijk alle campings in Noord-Italië

Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden op het gebied van safaritenten. Je vindt ze verspreid door heel Italië. En mis jij stiekem toch altijd een stukje Nederland op je vakantieadres? Kies dan voor een safaritent in Italië, maar met een Nederlandse eigenaar. Wil jij deze luxere vorm van kamperen midden in de natuur eens uitproberen? Kijk dan nu in ons aanbod en vind de leukste safaritenten hier!