Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf landen waar je goedkoop kunt kamperen

Vijf landen waar je goedkoop kunt kamperen

Dat kamperen een goedkopere manier is om op vakantie te gaan of te overnachten, dat wist je waarschijnlijk al. Toch zit er een groot verschil in de prijs van je kampeerplek of je op een minicamping of een 5 sterren camping zit, of je met een camperbus bent, en ook kan de prijs nogal verschillen per land. Wij zochten voor je uit in welke landen je het minst betaalt voor je kampeerplek, zodat je weet in welk land je de volgende keer betaalbaar kunt kamperen.

Duitsland

Het fenomeen om naar Duitsland te gaan voor de goedkopere boodschappen en benzine kennen we wel, maar ook voor een betaalbare kampeerplek zit je bij de oosterburen goed. Volgens het ADAC betaal je gemiddeld 30,31 euro per nacht voor een kampeerovernachting in Duitsland. Betekent dat dat je altijd minimaal 30 euro per nacht mag verwachten? Nee hoor. Op de kleinere campings in Duitsland die niet veel poespas hebben, kun je ook zomaar 20 euro per nacht betalen. Tel daar je boodschappen, benzine, een keer uit eten en wat vermaak bij op, en je zult merken dat een kampeervakantie in Duitsland een top prijs-kwaliteit heeft. Vooral in de regio’s Noordrijn-Westfalen, Beieren en het Harz-gebied vind je mooie campings voor een fijne prijs per nacht.

Zweden

Ook Zweden is een betaalbare bestemming als je in prachtige natuur wil kamperen. In Zweden betaal je volgens Stenaline ongeveer 15 tot 30 euro per nacht voor een kampeerplek voor je camper, caravan of tent. Vaak betaal je dan nog 5 euro extra voor stroom. Voor deze prijzen kan je verschillende soorten campings verwachten: van eenvoudige campings met net sanitair, tot campings met entertainment en een zwembad. Een bezoek aan het ABBA-museum is natuurlijk een must voor de fans, waar je voor ongeveer 20 euro per persoon het museum kunt bezoeken.

Oostenrijk

Niet alleen voor de thuisrace van Red Bull Racing, maar ook voor betaalbaar kamperen kun je goed terecht in Oostenrijk. Volgens het AD betaal je in Oostenrijk per nacht ongeveer 37 euro. Als je een keer in de zomermaanden in Tirol, Stiermarken of in de buurt van Wenen wilt kamperen, hoeft dat dus niet veel te kosten. Ideaal als je wilt wandelen of backpacken in de Alpen van Oostenrijk.  

Tsjechië

Ook in Tsjechië kan je voor een zacht prijsje een mooie kampeervakantie beleven. Niet alleen door de goedkope campings, waar je voor gemiddeld zo’n 25 euro per nacht een prima kampeerplek toegewezen krijgt. Ook is het eten en drinken in het land van het Reuzengebergte en het Boheemse Woud niet duur. Bezoek de hoofdstad Praag of het middeleeuwse Český Krumlov om de cultuur en historie van dit land te ontdekken. En dat allemaal voor een hele prima prijs.

Nederland

Jazeker, ook in Nederland kan je voor een zachte prijs kamperen, zowel in het hoogseizoen als het laagseizoen. Vooral op minicampings en boerencampings betaal je vaak rond de 25 euro per nacht. De prijs is soms inclusief en soms exclusief de lokale lasten en voorzieningen, dus check dit altijd bij de camping. Kies voor een minicamping dichtbij een prachtig natuurgebied als de Veluwe of De Sallandse Heuvelrug, of vind een mooie minicamping aan de Zeeuwse kust. Onderschat ons eigen land: met een boel prachtige natuurgebieden, bijzondere musea en gezellige steden hoef je niet ver te reizen om een mooie kampeervakantie te beleven.Auteur: Marloes