Campings in Wenen zoeken

CAMPINGS IN WENEN ZOEKEN

Oostenrijk is een favoriet vakantieland voor Nederlanders. Veel mensen houden van de bergen en daarom trekken er jaarlijks veel landgenoten naar de campings in de buurt van Wenen om er hun vakantie door te brengen. Een camping in Wenen biedt je de gelegenheid om zowel de stad als de omgeving te verkennen. Beide zijn zeker de moeite waard. De stad Wenen is uiteraard vooral bekend vanwege de vele klassieke componisten die er hebben gewoond. Je kunt in Wenen diverse voormalige woonhuizen of geboortehuizen van bekende musici bezoeken. Op de Centralfriedhof vind je prachtige praalgraven van bekende componisten zoals leden van de familie Strauss, Beethoven en Mozart. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Wenen

Vakantie vieren in het land van Sissi

Wanneer je je vakantie doorbrengt op een camping in Wenen moet je zeker de stad bezoeken. Wenen is een prachtige stad aan de Donau, die prachtig blauw is zoals in het bekende muziekstuk. Als je van klassieke muziek houdt, breng dan een bezoek aan de Musikverein, de thuishaven van de Wiener Philharmoniker, het orkest dat bekend is van het Nieuwjaarsconcert dat in heel Europa op TV wordt uitgezonden en miljoenen kijkers trekt.

Bekijk alle campings in Oostenrijk

Mooie campings in Wenen en omgeving

Op een mooie camping in de buurt van Wenen kun je een prima vakantie doorbrengen. Er zijn kleinschalige campings voor mensen die vooral rust zoeken en van de mooie omgeving willen genieten. Maar je kunt ook kiezen voor een gezellige familiecamping in de buurt van Wenen met een zwembad voor de kinderen. Omdat Wenen niet aan de kust ligt, zijn er leuke stadscampings met extra voorzieningen zodat je je er toch prima kunt vermaken. Er is keuze genoeg. Ook als je met de camper naar Wenen komt kun je op veel campings een mooie camperplaats huren.

De bekendste bezienswaardigheden in Wenen

Bij een bezoek aan Wenen moet je de volgende bezienswaardigheden zeker niet overslaan.

De Stephansdom

De Dom van Wenen stamt uit de 12e eeuw en werd verschillende malen gerestaureerd. Hier zetelt de kardinaal van Wenen.

Schloss Schönbrunn

Het zomerverblijf van de voormalige keizers van Oostenrijk. Er is nu een museum gevestigd en er worden regelmatig klassieke concerten gegeven.

Hundertwasserhaus

Dit huis werd in 1985 gebouwd door de architect Hundertwasser. Het kenmerkt zich door de typische asymmetrische bouw, de felle kleuren en het vele groen dat is gebruikt.

Pestsäule

In de 16e eeuw werd Wenen getroffen door een uitbraak van de pest. Meer dan 16.000 mensen stierven aan de ziekte. Zij konden in zo korte tijd niet allemaal afzonderlijk worden begraven en werden daarom in massagraven onder de Stephansdom begraven.

Spaanse rijschool

De prachtige witte Lippizaner paarden waarmee in Wenen shows worden gegeven is wereldberoemd. Het valt dan ook niet mee om een kaartje te bemachtigen. Wel kun je op bepaalde tijden een training van de paarden bijwonen. Een toegangsbewijs hiervoor is aanzienlijk goedkoper dan een kaartje voor een officiële show.

Prater

Een grote kermis met een reuzenrad dat dateert uit 1897.

Breng een bezoek aan Wenen bij je volgende kampeervakantie

Wil je tijdens je volgende vakantie graag een camping in Wenen bezoeken? Reserveer dan nu gemakkelijk via Campings.nl. Je kunt het gehele seizoen terecht op de campings in de buurt van Wenen voor een ontspannen vakantie. Het weer in Oostenrijk is vaak beter dan in Nederland, de temperaturen kunnen er in de zomer flink oplopen. In de bergen is het vaak koeler vanwege de hogere ligging.