Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de 10 leukste campings aan het Gardameer in Italië

Dit zijn de 10 leukste campings aan het Gardameer in Italië

 Het Gardameer is een van de populairste bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers. En hoe kan het ook anders; er zijn daar zoveel prachtige campings. Aangezien wij Nederlanders nog steeds het liefst gaan kamperen in de zomervakantie. Als jij een van die Nederlanders wilt zijn in de komende zomer, dan zal je zeker wat aan het komende lijstje hebben. We hebben top 10 campings Gardameer op een rijtje gezet!

1. Camping Eden

Aan de zuidwestkant van het meer vind je Camping Eden. Natuurlijk beschikt deze camping over een groot zwembad, met een speciaal gebied voor de jongeren kinderen. Maar ook voor degenen die op zoek zijn naar wat meer rust is deze camping aan te raden. Er zijn namelijk speciale plekjes die rust propageren. Deze liggen wat hoger op de heuvel, waardoor je ook nog een mooi uitzicht hebt!

2. Campeggio Del Garda

Ook aan de zuidkant van het meer, maar dan meer richting het midden, vind je Campeggio del Garda. Deze camping ligt op nog geen 100 meter van het meer en is speciaal aangelegd voor familie met kinderen. Veel zwemplezier, een mooie speeltijd en natuurlijk ontbreekt er ook geen gemotiveerd animatieteam op de kinderen te vermaken. Een van de mooiste campings in heel Italië!

3. Camping Du Parc

Op ongeveer 10 minuten lopen van het mooie plaatsje Lazise aan het zuidoosten van het Gardameer. Ook deze camping ligt vlakbij het meer. Deze camping biedt kinderen wederom veel speelplezier, al is het zwembad wat minder uitgebreid dan bij Campeggio Del Garda. De natuur rondom deze camping is heel mooi en goed onderhouden, wat een fijn en rustiek gevoel geeft.

4. Camping Fornella

Vlakbij een schattig dorpje aan de westkant van het grote Gardameer ligt Camping Fornella. De camping ligt letterlijk aan het meer en heeft zelfs een eigen strandje. Als je echter liever in een zwembad zwemt, kan dat bij deze camping natuurlijk ook. Door de speciale band die de camping met een eilandje op het Gardameer heeft, worden hier tochten naartoe georganiseerd.

5. Camping Village weekend

Vlakbij Camping Fornella ligt Camping Village Weekend. Dit is een van de groenste campings, en is wat meer geschikt voor de oudere campingbezoekers. Deze plek is wat rustiger, al is er nog steeds genoeg te beleven. Vooral het zwembad is zeer groot, en het restaurant staat goed aangeschreven. 

gardameer

Lees ook: 5 redenen waarom je moet gaan kamperen in de herfstvakantie!

6. Camping San Giroge Vacance

Net als de vorige camping is deze plek een rustige plaats om je tent op te zetten. Heerlijk genieten van de mooie natuur en het lekkere klimaat. Er zijn ook bungalows die je op deze camping kunt huren, als je wat meer comfort wilt.

7. Camping Lido Pacengo 

Deze camping staat ook wel bekend als het zwemparadijs. Hier vind je 4 grote zwembaden met 5 glijbanen. Ook vind je een echte wellness op deze camping. Ook ben je vanuit deze camping redelijk snel bij het mooie plaatsje Lazice. Een prachtige camping!

8. Camping San Fransesco 

Camping San Fransesco wordt ook wel de Nederlandse camping genoemd. Vlakbij het mooie dorpje Sirmione staan hier in de zomer heel erg veel landgenoten. Er is genoeg te doen, zoals genieten van de terrassen, restaurants of het grote zwembad.

9. Camping Piani di Clodia

Ook weer zo’n waterpark, perfect voor families met kinderen. Er is hier een echt waterpark met wel 7 zwembaden! Heel veel te beleven, en ook de natuur op deze camping is prachtig. Camping Piani di Clodia is zeker een aanrader.

10. Camping Piantelle

Als laatste van deze Gardameer top 10 een rustige camping die heel erg mooi is. Camping Piantelle is een wat luxere camping, vlakbij het dorpje Moniga del Garda. Er is een sauna, een eigen stukje strand waar je mooie bootjes kunt huren. Ook is het eten op deze camping heerlijk.

Het volledige aanbod campings in Italië vind je hier!