Agriturismo campings in Italië

AGRITURISMO CAMPINGS IN ITALIË

De trend om op een boerderij te kamperen zet ook vandaag de dag door. Steeds meer toeristen ontdekken de charme van een kleine camping in een gezellig stadje of dorp in het mooie Italië. Als je de jaarlijkse vakanties aan het Lago Maggiore of aan het Gardameer ook een beetje moe bent dan is dit een prima alternatief. Geen hordes toeristen, geen kans dat je alleen mar Nederlanders tegenkomt die je tijdens je vakantie eigenlijk een beetje wilde vermijden. De kleine campings bij de Italiaanse boer zijn zeker niet derderangs. Sommige hebben gewoon uitstekende voorzieningen waar je ook met de kinderen een heel leuke vakantie kunt doorbrengen. Lees meer 

Populaire gebieden

Populaire gebieden in Italië Agriturismo campings

Mooie campings op speciale plekjes

Agriturismo betekent kamperen op de mooiste plekjes van Italië. Grote campings vind je hier vaak niet, dus ze zijn ook wat minder bekend bij de meeste toeristen. Veel mensen die agriturismo in Italië hebben ontdekt vinden dat niet erg. Zij willen juist een vakantie ver van alle drukte en dan is het vaak juist zaak om “jouw” favoriete plekje geheim te houden. Maar meestal is het aantal plaatsen op een camping ook beperkt. Wil je vakantie vieren op een agriturismo camping in Italië met zwembad dan is het helemaal zaak om vroeg te reserveren, want deze zijn wat lastiger te vinden.

Bekijk alle campings in Italië

Agriturismo in Italië met de kinderen

Misschien denk je dat agriturismo met de kinderen geen goed idee is. Maar er zijn veel agriturismo campings in Italië kindvriendelijk. Er is een speeltuintje gemaakt of ze mogen rondkijken en een beetje meehelpen op de boerderij. Zo ontdekken ze vaak een heel andere kant van het leven. Zeker voor kinderen die niet op het platteland wonen is een boerderij vaak fascinerend. Ze leren omgaan met de dieren op de boerderij en dat heeft op veel kinderen een goede invloed. Natuurlijk is er van “werken’ geen sprake, maar de kans is groot dat de kinderen meer bij de boer te vinden zijn dan dat je ze als ouders zelf in de gaten moet houden. Voor kinderen speelt een taalbarrière vaak geen rol, en wellicht zijn er meer Nederlandse kinderen op de camping aan het logeren. Zo hebben de ouders ook nog wat aan de vakantie om een beetje bij te tanken.

Bekijk alle Agriturismo campings in Europa

Een agriturismo camping in Italië reserveren

Bij Campings.nl vind je de beste campings in de categorie agriturismo. We hebben ons best gedaan een ruime keuze aan te bieden zodat er voor iedereen een geschikte camping in een landelijke omgeving te vinden is. De prijs die je voor een verblijf op een boerencamping in Italië betaalt ligt vaak een stuk lager dan wanneer je een camping in een toeristengebied uitzoekt met veel voorzieningen. Agriturismo is dan ook een prima alternatief als je voor je vakantie wat minder te besteden hebt. Je kunt op deze manier voor weinig geld een leuke vakantie hebben waar je met het hele gezin van kunt genieten. De meeste agriturismo campings in Italië zijn het gehele seizoen geopend dat loopt van april tot oktober. Tip: De herfstvakantie is ideaal voor een korte kampeervakantie in Italië.