Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Agriturismo wint snel aan populariteit

Agriturismo heet in het Nederlands “kamperen bij de boer”. Deze manier van vakantie vieren wint snel aan populariteit. Vooral in Italië kom je het heel veel tegen, vandaar dat de Italiaanse term agriturismo ook in andere landen wordt gebruikt. Omdat in landen als Italië, Frankrijk en Spanje meer ruimte is dan in het kleine Nederland hebben veel boeren een groot terrein rond hun boerderij. En dat wordt vaak ingericht als kampeerterrein voor toeristen, die daar dan vervolgens dankbaar gebruik van maken. Steeds meer mensen ontdekken dat kamperen bij de boer vaak niet alleen goedkoper is maar in veel gevallen ook rustiger, iets wat veel mensen op prijs stellen.
Agriturismo wint snel aan populariteit
1 Campings
1 Campings

De opkomst van het agritoerisme

Aan het einde van de vorige eeuw werd het kamperen op boerderijen steeds populairder. Toeristen wilden wel eens wat anders dan de drukke campings aan het Gardameer of aan de Franse Riviera en zochten dus een alternatief. In Italië en Frankrijk werd het erg populair om te helpen bij de druivenpluk voor de wijnproductie. Zo kon je twee dingen combineren: Een leuk bijbaantje en een grotendeels gratis vakantie. Niet alleen studenten maakten van deze gelegenheid gebruik, ook jonge gezinnen vierden op deze manier vakantie en dat gebeurt vandaag de dag nog steeds.

Wat kan ik verwachten van agriturismo?

Als je kiest voor agriturismo dan kom je in de meeste gevallen terecht op een camping waar niet overdreven veel luxe is. Natuurlijk zijn er toiletten en wasgelegenheid en soms is er een speeltuin voor de kinderen gemaakt, af en toe is er zelfs een klein zwembad. Maar verwacht geen camping met allerlei voorzieningen. De boer die de camping bij zijn bedrijf heeft, heeft vaak ook nog een agrarisch of veeteeltbedrijf en dat moet ook gerund worden. Er blijft daardoor minder tijd over voor de camping. Veel boeren doen de camping “erbij” om wat extra geld te verdienen. Als je van het echte kamperen houdt dan is agritoerisme een prima vakantiebesteding. Je komt op plaatsen waar het niet wemelt van de toeristen en waar je heerlijk van de rust en de natuur kunt genieten. Een ideale omgeving voor lange wandelingen of fietstochten, maar ook een prima plek om een stapel boeken uit te lezen waar je in het dagelijks leven niet aan toe komt. Dit wil overigens niet zeggen dat agriturismo niet geschikt is voor gezinnen met kinderen. Veel kinderen vinden het geweldig om op een boerderij te logeren.

Reserveer een agriturismo camping via Campings.nl

Ben jij groot fan van agriturismo of wil je deze vorm van recreatie ontdekken? Reserveer dan via Campings.nl een agritoerisme camping in Italië, Frankrijk, Spanje of Kroatië. Je hebt keuze uit meerdere campings die in de meeste gevallen het gehele kampeerseizoen geopend zijn. Als je je vakantie wilt combineren met de druivenpluk dan kun je terecht vanaf eind augustus op de verschillende campings in de wijnstreken. Sommige campings in de categorie agriturismo zijn erg populair. Bezoekers komen er jaarlijks terug. Wil je een plaatsje vinden op een kleine camping bij de boer, dan is het raadzaam om deze tijdig te reserveren. Dat voorkomt teleurstellingen.