KAMPEREN IN ITALIË OP EEN CAMPING AAN HET WATER

Vanwege de bijna zekere zonvakantie die je te wachten staat trekken jaarlijks veel Nederlanders naar Italië. Op een camping in Noord Italië aan het meer kun je genieten van een zorgeloze vakantie. Ook kinderen vinden het vaak geweldig aan het Gardameer, omdat ze er veilig kunnen zwemmen, surfen en spelen. De ouders kunnen zich ondertussen op het strand in de zon laten koesteren om een mooi bruin kleurtje op te doen. Je kunt kiezen uit talrijke campings in dit deel van Italië die zijn geopend van maart tot ver in oktober. Ook als het in Nederland al te koud is om te kamperen kun je op een camping aan het water in Italië nog prima terecht. Lees meer 

Kamperen in Italië aan het water is op en top genieten

Italië heeft een mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zomers er erg warm kunnen zijn. Temperaturen ruim boven de 30 graden zijn geen uitzondering. Wil je toch een beetje verkoeling dan is een vakantie aan het meer in Italië een prima optie. Het water zorgt sowieso voor een wat mildere temperatuur en je kunt natuurlijk in het water op ieder moment van de dag verkoeling zoeken. Het Gardameer is op veel plaatsen veilig voor jonge kinderen die nog niet goed of nog niet kunnen zwemmen. Houd als ouders wel altijd toezicht zodat ze niet te ver het water in gaan. Oudere kinderen en volwassenen die goed kunnen zwemmen kunnen op het meer ook surfen, varen en snorkelen. Mede hierom zijn de meren in Italië erg populair onder kampeerders, zowel uit Nederland als uit andere Europese landen.

Bekijk alle campings aan het water in Europa

Genieten in Noord Italië op de camping aan het meer

Misschien denk je dat je voor echt mooi en zonnig weer naar Zuid-Italië moet gaan voor je vakantie. Maar ook in het noorden van het land zijn de zomers vaak warm en zonnig. Aan de zuidkant van de Alpen is het bijna altijd mooi weer. Soms valt er een stevige regen- of onweersbui maar daarna klaart het weer in de meeste gevallen snel weer op. Op de campings in Noord Italië aan het meer kun je in sommige gevallen ook een vaste accommodatie huren. Een luxe stacaravan met eigen sanitair bijvoorbeeld. Ideaal als je geen eigen vervoer hebt of geen zin hebt om met een caravan achter de auto naar Italië te rijden. Het kan zeker in de zomer erg druk zijn op de wegen naar Italië omdat er bij de Gotthardtunnel vaak lange wachtrijen staan. Als je een accommodatie huurt kun je met het vliegtuig of per trein naar Italië reizen om zo het drukke verkeer en de stress die daarmee gepaard gaat te vermijden.

Boek nu een fijne camping aan het meer in Italië

Wil je een vakantie met zongarantie? Boek dan nu een camping aan het meer in Noord Italië via Campings.nl. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod waaronder gezellige familiecampings met kindvriendelijke faciliteiten. Veel campings hebben ook een veilig zwembad voor kinderen die nog niet goed kunnen zwemmen en waarmee je dus liever niet naar het meer gaat.