Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Tips voor een korte vakantie in Antwerpen

Tips voor een korte vakantie in Antwerpen

In de omgeving van Antwerpen zijn er meerdere kwalitatief goede campings. Als je in de buurt van de stad verblijft, ga je daar natuurlijk ook even kijken. Hieronder staan wat tips.

1. Grote Markt

De Grote Markt is het kloppend hart van Antwerpen en dat moet je dus gaan bekijken. Midden op de markt staat de imposante Brabofontein en het plein is omringd met monumentale panden. Het stadhuis is gebouwd op de resten van een eerder exemplaar dat volledig is afgebrand. De Gildehuizen zijn de meest karakteristieke panden in de stad. De gevels zie je op iedere ansichtkaart van Antwerpen.

2. Dierentuin

Antwerpenaren noemen deze dierentuin de Zoo. Het is een van de oudste dierentuinen ter wereld. Al in 1843 gingen de poorten open. Destijds bestond de collectie slechts uit wat opgezette dieren en plaatselijk vee. Sinds 1975 wordt er doorlopend gewerkt om de dierentuin te renoveren op basis van dierenwelzijn. Vandaag de dag is de Zoo een wonderlijke mix van modern en oud en een van de mooiste dierentuinen in Europa. Je vindt deze naast het Centraal Station.

3. Centraal Station

Antwerpen-Centraal werd in 2014 tot mooiste station ter wereld gekroond door een Amerikaans-Brits onderzoeksteam. Als je een bezoek brengt aan het gebouw zal je begrijpen waarom. In de huidige vorm dateert het station rond 1900. Let vooral op de koepel die op het hoogste punt 75 meter is. Dat was nodig voor de rook van stoomlocomotieven.

4. Winkelstad Antwerpen

Rond de Grote Markt vind je de winkelstraten van Antwerpen. Het zijn echte toeristentrekpleisters. Alle grote ketens zijn er aanwezig maar ook ontelbare leuke boetiekjes. Hou je van shoppen dan zit je hier wel goed. Als het uitverkoop is, kan je koopjes gaan halen

5. Onze-lieve-Vrouwekathedraal

Deze kerk is de grootste Gotische exemplaar in de Nederlanden en bepalend voor het stadsgezicht van Antwerpen. De kathedraal is in de middeleeuwen gebouwd en heeft een imposante buitenzijde. Tijdens de beeldenstorm is veel van het rijke interieur verloren gegaan, inmiddels is er ook van binnen weer van alles te bewonderen. Er zijn enkele meesterwerken van de meest bekende schilder van Antwerpen te zien: Peter Paul Rubens.

6. Overige bezienswaardigheden

In Antwerpen is er nog veel meer te zien. Zo zijn er 26 musea. Opvallend hierbij is het Rubenshuis. Het interieur en de tuin zijn geheel gerenoveerd zodat het pand eruit ziet als in de tijd dat de meester hier woonde en werkte. Er hangen meesterwerken van Rubens en tijdgenoten. Antwerpen is uiteraard ook culinair de moeite waard. Hier kan je genieten van de Vlaamse keuken in een van de vele restaurants in het historisch centrum.

Als je wat verder van de toeristische hotspots gaat, kan je verrassende ontdekkingen doen. Antwerpenaren gaan graag uit eten en weten wat lekker is. De horeca in België staat uitstekend bekend. Daarnaast heeft deze drukke stad ook nog een aantal plaatsen waar je de rust vinden. Ga lekker ontspannen op een bankje bij de Schelde of in een van de grote en mooie parken die de stad rijk is.

Bekijk ook: Wat te doen in de Belgische Ardennen? De 5 leukste uitstapjes