Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Wat te doen in de Belgische Ardennen? De 5 leukste uitstapjes

Wat te doen in de Belgische Ardennen? De 5 leukste uitstapjes

Vanuit huis of vanaf de camping zijn de leukste uitstapjes altijd die waarbij je niet al te ver hoeft te reizen. Dan is er immers voldoende tijd om van de bestemming te genieten en is de reis ook plezierig te houden. De Belgische Ardennen zijn vanuit een groot deel van ons land goed bereikbaar en zijn tevens echt ‘buitenlands’. Om die reden staan hieronder een aantal van de leukste Ardennen uitstapjes vermeld.

5 x wat te doen in de Ardennen

1. Watervallen van Coo

In ons vlakke landje ontbreken zulke zaken als brullende watervallen uiteraard. Het is dan ook een bijzondere attractie om in Coo zo dicht bij dit verschijnsel te kunnen komen. De waterval is 15 meter hoog en dat is niet echt spectaculair met wat je elders in Europa kan aantreffen. Omdat er echter een trap langs het water naar beneden loopt, kan je deze waterval zo dicht benaderen dat je de druppels voelt. Dat maakt deze waterval zo populair, ook wanneer je in de Ardennen met kinderen op vakantie bent. Voorzichtigheid is ook geboden want al dat water maakt de treden glad. De gemeente Stavelot, waartoe Coo behoort, is een gezellig plek voor een drankje en een hapje.

2. De grotten van Han

De grotten van Han zijn ontstaan door de erosie van de rivier de Lesse in het kalksteen van de Ardennen. Het is een ervaring die je nooit meer zal vergeten als je de wonderlijke vormen van de onderaardse kalkafzettingen ziet. Uiteraard is een bezichtiging alleen mogelijk onder begeleiding van een professionele gids. Dat is ten behoeve van jouw veiligheid en de gids kan je ook alles vertellen over de bijzondere omgeving. Om de grotten te kunnen bezoeken, moet je een kaartje kopen in Han-sur-Lesse. Een bus of trein brengt je dan naar de ingang van de grotten.

3. Durbuy

Op vakantie in de Ardennen met kinderen? Dit stadje doet echt volledig Middeleeuws aan. De knusse straatjes, de pleinen en de winkels versterken het beeld dat je een aantal eeuwen terug bent gegaan in de tijd. Ondanks het feit dat Durbuy een van de meest bezochte attracties in de Ardennen is, voelt het niet te zeer toeristisch aan. De winkels bieden er bijvoorbeeld vooral antiek en moderne hebbedingetjes. Er is dus geen opeenvolging van winkeltjes met allemaal dezelfde souvenirs. Als je de mogelijkheid hebt om Durbuy in december te bezoeken, is het centrum van het stadje geheel omgetoverd in een kerstmarkt met ontelbare lichtjes en vele kraampjes.

4. Bierbrouwerijen

Er zijn meerdere bierbrouwerijen in de Ardennen. Een leuk uitstapje is om die bij Achouffe te gaan bezoeken. Daar wordt het bier van La Chouffe gebrouwen. Het bier met de kabouter op het etiket zie je ook steeds vaker in Nederland. Als je online een afspraak maakt voor een rondleiding krijg je dankzij een professionele gids een kijkje in het brouwproces zoals dat als sinds 1982 hier plaatsvindt. Natuurlijk wordt de rondleiding afgesloten met een biertje.

Lees ook: De 6 leukste bierbrouwerijen in België

5. Bastogne War Museum

Onze vrijheid werd in de Tweede Wereldoorlog ook in de Ardennen bevochten. De laatste grote poging van de Duitsers om de geallieerden te verslaan vond hier plaats. In het museum nemen ze je mee naar die beslissende dagen.