Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Madrid en omgeving, dit wil je niet missen

Madrid en omgeving, dit wil je niet missen

Wie aan een citytrip in Spanje denkt, zal al gauw uitkomen op Barcelona, Valencia of een andere stad die dicht bij de zee ligt. Madrid, de hoofdstad, ligt op een hoogvlakte midden in het land. Als je echter van Spanje houdt, moet je beslist in de omgeving van deze miljoenenstad ook eens een leuke camping zoeken. Er wonen ongeveer 6,5 miljoen mensen in de stad Madrid inclusief de omgeving. Het gebied heet ook ruimer Madrid. De stad bestaat al vele eeuwen en heeft veel te bieden, maar ook voor de omgeving is een vakantie in dit deel van Spanje de moeite waard. Een paar tips.

1. Het Koninklijk paleis

Het Koninklijk paleis in Madrid is bijna net zo groot als dat in Versailles. Het is nog in gebruik als werkpaleis van de koning, maar op de meeste dagen kan je het gebouw bezichtigen en genieten van de grandeur toen Spanje een wereldmacht was. Vergeet de wapenkamer niet, daar zie je een aantal originele harnassen uit de middeleeuwen. De waarde ervan is onschatbaar.

2. Santiago Bernabeu stadion

Misschien heb je meer sympathie voor Barcelona of een andere voetbalclub. Real Madrid is de meest succesvolle club tot op heden en dat zal niemand bestrijden. Een bezoek aan het indrukwekkende stadion mag je dan eigenlijk ook niet overslaan. Hier hebben de grootste namen in het voetbal in het smetteloze wit van de club de toeschouwers in extase gebracht.

3. Musea

Madrid heeft een groot aantal musea, dus zit er beslist ook eentje bij waar jij je ogen kan uitkijken. Madrid was vroeger machtig en dat zie je overal terug. Het bekendste museum is Del Prado. De enorme collectie met alle grote meesters, waaronder Rembrandt, kan concurreren met het Louvre en Hermitage.

4. Monumentale gebouwen

Er zijn prachtige monumenten in het oude centrum van de stad zoals de Almudena kathedraal. Tijdens de bouw ervan werd de kathedraal aangepast in stijl zoals het beter zou aansluiten op het paleis in de nabijheid. Zowel van buiten als van binnen is de kerk de moeite van een bezoekje meer dan waard. Op het indrukwekkende Plaza Major vonden in de middeleeuwen riddertoernooien plaats en in later eeuwen stierengevechten. Vandaag de dag worden er vrijwel dagelijks evenementen georganiseerd in het seizoen. Beslist een must-see als je de Spaanse hoofdstad bezoekt.

5. De omgeving

Madrid is een drukke stad waarin files regelmatig alle verkeer vastzetten. Maar als toerist kan je ook plaatsen vinden waar het lijkt alsof je in een middelgrote rustige stad bent. Zodra je buiten de stad bent, wordt de hectiek vervangen door natuur. Het is een rotsachtig gebied dat veel rust en natuur biedt en er authentiek uitziet voor de omgeving van een miljoenenstad. Er zijn hier dromerige stadjes en oude molens die wellicht eens bevochten werden door Don Quichot. Ook vind je hier enkele van de mooist bewaarde kastelen in Spanje. Een bezoek aan de omgeving van Madrid zal je beslist niet betreuren. Neem er de tijd voor zodat je een goede indruk kan krijgen.

Bekijk ook: Met de trein op vakantie, hier moet je op letten