Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Athene

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Athene

Er zijn vele legale campings in Griekenland en deze zijn geregistreerd bij  de Griekse Nationale Organisatie voor Toerisme. In het algemeen zijn de campings relatief eenvoudig, maar het luxe segment is in opkomst. Bij niet geregistreerde campings loop je een behoorlijk risico om te veel te betalen voor povere voorzieningen. Ben je in de buurt van Athene dan ga je uiteraard de Akropolis bezoeken, maar kijk als ook eens naar de onderstaande minder bekende bezienswaardigheden.

1. Anafiotika

Dit dorpje is een van de onbekende schatten van Athene. Het ligt net onder de Akropolis en is in de 19e eeuw gebouwd door bewoners van het eiland Anafi. De huisjes zijn klein, wit en hebben diverse kleuren vensters en deuren. Overal zie je grote potten met bloemen en slapende katten. Indien je niet dat schitterende uitzicht op de stad zou hebben, kon je je hier op een klein eiland wanen.

2. Philopapposheuvel

Zo druk als het normaal gesproken is rond de Akropolis, zo rustig zijn de heuvels erom heen. Hier vind je natuur en diverse historische monumenten. Volgens de overlevering was dit het gebied waar de muzen woonden, onmisbaar voor de kunst en de wetenschap. De Philopapposheuvel is het hoogste punt van de stad. Vanaf hier kan je niet alleen de stad zien maar ook de haven van Piraeus en het eiland Salamina.

3. De Nationale Tuin

Athene kan gedurende de zomer heet en stoffig zijn. Dan is de Nationale Tuin een echte oase. Het is het grootste park en ligt vlak bij de parlementsgebouwen. Je vindt er onder meer een Romeinse villa, een prachtige botanische tuin en het statige Zappion beursgebouw uit de 19e eeuw. Op warme dagen is een bezoekje aan de vijvers met schildpadden en reuzenkarpers een mooie afkoeling. Vergeet de volières ook niet.

4. Het strand

Op een mooie zomerse dag wil je toch ook genieten van het strand. Als je de tram naar Glyfada neemt, kom je langs de mooiste stranden van de stad. Ga je voor het gouden zand van Edem (eerste strand) of de kiezels van Alimos? De stranden zijn voorzien van allerlei opties en je kan er huren wat je nodig hebt voor een paar uurtjes ultiem genieten van zon, zee en strand. Let op: de stranden zijn luxe en vaak erg druk. Daarbij hoort uiteraard ook een prijskaartje. Ga je een drankje halen bij de strandbar? Kijk dan eerst even wat een versnapering daar moet kosten.

5.  Monastiraki

Op zondag lijkt Monastiraki meer op een Oosterse bazaar dan een plein in een moderne miljoenenstad. Ontelbare handelaren komen hiernaar toe om hun tweedehands waren aan te bieden. Als jij van rommelmarkten houdt, zal je ongetwijfeld genieten als nooit eerder te voren. Er zijn geen speciale voorwaarden voor de aan te bieden waren. De keuze is dan ook enorm van oude kleding en meubelen tot vergeelde boeken die zomaar erg oud kunnen zijn.

Let op: als je echt wilt genieten van het prachtige Athene in de zomer, doe dat dan als de Atheners zelf. Neem de tijd en vergeet je hapje en drankje op een terrasje niet. Dat kan je het beste doen op enige afstand van de attracties.

Bekijk ook:  De mooiste steden aan de Middellandse Zee