HONDENCAMPINGS IN ITALIË

Na een druk jaar ben je wel toe aan die welverdiende vakantie. Even lekker van en met elkaar genieten. Geen verplichtingen, alleen maar lol. Maar als we het over het hele gezin hebben, dan hebben we het natuurlijk ook over onze trouwe viervoeters. Jouw hond, die je elke dag braaf opwacht als je thuiskomt. Zonder hem is de familie niet compleet. Kies dan voor een hondvriendelijke camping in Italië Lees meer 

Vind hier het meest uitgebreide aanbod

Maar een zoektocht naar een camping waar Bruno of Fifi is toegestaan, loopt niet zelden uit op een teleurstelling. Veel vakantiegangers voelen zich genoodzaakt om hun hond tijdelijk in een dierenpension onder te brengen. Ook al wordt er goed voor ze gezorgd, toch is het geen pretje. Daarom helpen wij je graag. Op onze pagina vind je een uitgebreid aanbod campings in Italië waar het is toegestaan om met je hond te komen. Hier boek je dus een vakantie voor écht het hele gezin.

Een hondencamping in Italië: wat kun je precies verwachten?

Net als in Nederland en de rest van Europa heeft ook een hondencamping in Italië een aantal belangrijke kenmerken. De meest campings in Italië waar een hond is toegestaan, liggen op mooie plekken in de natuur. Je hond heeft veel ruimte om te rennen, ravotten en gezellig met jou te spelen. Als hij echt veel geluk heeft, dan is er zelfs een plas of een vijver. Zo kan hij lekker een duik nemen om af te koelen.

Op veel campings geldt wel, dat je hond rondom je accommodatie aangelijnd moet zijn. Dit om overige gasten niet tot eventuele last te zijn. Dat hoeft de pret natuurlijk niet te drukken. Op elk moment van de dag kun je je hond meenemen naar een plek waar hij vrij kan rondrennen.

Tijd voor elkaar betekent ook tijd voor je viervoeter

Een camping in Italië met hond betekent ook eindelijk wat meer tijd doorbrengen met je trouwe vriend. Met de bal spelen op het grasveld, een lange wandeling maken door het bos of samen een duik maken in de plas op de camping. Je kunt kiezen voor een locatie in bergachtig gebied of aan een van de vele meren die het land rijk is. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een locatie aan zee.

Tijdens de reis

Houd natuurlijk wel rekening met warmte, lange autoritten en vaccinaties. Niet elke hond kan ruim duizend kilometer lange autorit waarderen. De ene hond gaat braaf liggen slapen, terwijl de andere ongeduldig piepend de uren doorbrengt. Honden kunnen zelfs wagenziek zijn. Houd dus bijvoorbeeld rekening met een goede airconditioning maar ook een gunstige vertrektijd. Probeer bijvoorbeeld een groot gedeelte van de reis ’s nachts af te leggen. Dat is niet alleen voor jou, maar voor je beste vriend het fijnste.

Bij ons vind je voldoende campings in Italië waar je met je hond mag komen. Bekijk dus gauw ons aanbod en boek een vakantie die plezier biedt voor het hele gezin.