Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Top 6 mooiste badplaatsen van Spanje

Top 6 mooiste badplaatsen van Spanje

Het is best een vreemde gedachte dat pas in de jaren 50 van de vorige eeuw ook de arbeids- en middenklasse toegang kreeg tot wat toen nog kusttoerisme werd genoemd. Ontspanning aan zee door te zonnen of te zwemmen (vaak alleen pootjebaden) was in de 19e eeuw een nieuwe vorm van vermaak voor de rijken. Veel badplaatsen dateren uit die tijd, maar ook havensteden werden soms voorzien van een apart gedeelte voor toeristen. Spanje heeft met de vele costa’s ook veel mooie badplaatsen, zoals een aantal die hieronder staan vermeld.

1. Malaga

De stad Malaga is al oud en biedt vele bezienswaardigheden. Het is qua grootte de tweede badplaats in Andalusië. Het Moorse fort Alcazaba is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het land. Door de ligging aan de Costa del Sol is een uitje naar Malaga goed te combineren met een bezoek aan het strand en de zee.

2. Torremolinos

Deze badplaats is ontstaan toen de Costa del Sol een populaire bestemming werd voor toeristen uit West- en Noord-Europa. Hier liggen kilometerslange brede zandstranden aan een heerlijke blauwe zee. De Boulevard loopt langs dat strand is is voorzien van een bijna ontelbaar aantal bars en restaurantjes. In Torremolinos draait alles om vakantie en bruin worden.

3. Tossa del Mar

Deze badplaats lijkt zo van een ansichtkaart te komen. Het stadje ligt op een heuvel en heeft een authentieke stadsmuur en een hoge uitkijktoren. Tossa del Mar ligt aan de Costa Brava en het strand mondt uit in een prachtige blauwe baai. Dit is een badplaats die als het ware al bestond voordat strandgenoegens bekend waren.

4. Alcudia

Parelwitte stranden, een helderblauwe zee en een grote hoeveelheid palmbomen. Daarvoor hoef je beslist niet naar het Caribisch gebied, Het Spaanse eiland Mallorca biedt je een echt bounty strand op nog geen 3 uur vliegen van ons land. Het stadje Alcudia is daarbij ook nog een een heerlijk plaatsje om lekker te wandelen en een terrasje te pikken op een historisch pleintje,

5. Portinatx

Een ander eiland dat een prachtige badplaats te bieden heeft, is Ibiza. Dit feesteiland heeft ook rustige badplaatsen en daartoe behoort Portinatx. Deze badplaats ligt vele kilometers van de discotheken en is populair bij gezinnen en toeristen die rust zoeken op vakantie. Er zijn hier drie prachtige stranden met fijn wit zand en helderblauw water. Het dorp geeft je het gevoel terug te zijn gegaan in de eeuwen.

6. Callela

Vroeger stond Calella bekend om de visindustrie en nog steeds is vis belangrijk voor het dorp. Hier kan je de lekkerste specialiteiten proeven met vis die zojuist in gevangen. Er zijn drie brede zandstranden waar je behalve zinnen ook kan genieten van alle watersporten die je maar kent. Het mooie blauwe water maakt het plaatje voor een badplaats compleet. Een andere attractie van Callela is het feit dat het vlakbij Barcelona ligt. Een citytrip naar een van de mooiste steden van Spanje ligt dan ook voor de hand als je een bezoek brengt aan deze badplaats.

Lees ook: Romantische vakantiebestemmingen in Europa