Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Top 5 leukste stranden van Kroatië

Top 5 leukste stranden van Kroatië

Kijk je er ook zo naar uit? De warme stralen van de zon op een goudgeel strand grenzend aan een azuurblauwe zee. Daarbij het vrolijk gebabbel van de toeristen en locals. Uiteraard op een strand waar nog ruimte is en waar de zon-zekerheid bijna 100% gegarandeerd Iran worden. Dat kan je in Kroatië aan de Adriatische Zee verwachten. Voor jou hebben we de mooiste stranden van Kroatië al geselecteerd.

1. Stiniva op het eiland Vis

Dit is zeker het mooiste strand op het eiland Vis. In hoeverre dat voor heel Kroatië geldt, laten we graag aan jouw oordeel over. Het strand ligt verscholen tussen de ruige rotsen. Het water is blauw en rustig. Het is wellicht een heel bijzonder idee dat Stiniva vroeger een enorme grot was, waarvan het dak is ingestort. Nog een weetje: je kan hier alleen per boot komen, maar in alle stadjes en dorpjes in de omgeving kan je opstappen.

2. Sveti Ivan strand

Ook dit strand is alleen bereikbaar per boot maar is die moeite wel waard. Het is een wit kiezelstrand aan een turquoise zee. Wellicht dat je er diverse oosterburen gaat tegenkomen. Het populaire tijdschrift Bird heeft dit strand namelijk in de top 15 van mooiste stranden ter wereld geplaatst. Met zo’n aanbeveling moet je uiteraard wel gaan kijken als je in de buurt bent.

3. Dubovica

Dit is een klein kiezelstrand op ongeveer 8 kilometer van de stad Hvar. Inmiddels weet al dat je mag rekenen op een prachtig blauwe zee en een rustig en mooi strand. Ook hier moet je wat extra inspanning leveren. De weg er naartoe is een steil pad door de natuur. Uiteraard kan jij jezelf daarna belonen. Probeer maar eens een pas gevangen en perfect bereid visje in de Dubovica Beach Bar. Deze is dichtbij het strand gevestigd in een origineel oud stenen huisje.

4. Proizd

Als je na het bezoek aan Proizd terug bent in Nederland, kan je naar waarheid beweren het meest blauwe water in Kroatië te hebben gezien. Het strand ligt op een onbewoond eiland met dezelfde naam naast het grotere eiland Karcula. Met de boot vanaf Vela Luka is het een mooi tochtje en kan je al genieten van dat prachtige blauwe water. Een aandachtspuntje is dat op het eiland ook een naaktstrand is: Donji Bok. Je mag er ook je kleding aanhouden, maar als je het niet prettig vindt om een dergelijk strand te bezoeken, sla het dan over.

5. Pasjaca

Op een half uurtje rijden van Dubrovnik ligt dit heerlijke strand dat zeker tot de leukste stranden in Kroatië mag worden gerekend. Het is er altijd rustig, omdat er veel stranden dichter bij de stad liggen. Ook hier kom je niet zomaar op het strand. Eerst moet je door een tunnel wandelen en daarna kom je bij steile kliffen die rondom het strand liggen. Vergeet niet om foto’s te maken van de omgeving anders geloven ze je niet na de vakantie hoe mooi dit strand is. Vanwege de ligging moet je voor je eigen hapjes en drankjes zorgen. Tijd om een camping aan zee in Kroatië te boeken!

Bekijk ook: Kamperen met tieners? 5 campingtips