Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Top 5 leukste pretparken van België

Top 5 leukste pretparken van België

Lekker op de camping en eventjes helemaal tot rust komen. Maar natuurlijk wil je ook af en toe een dagje weg en leuke dingen doen of meemaken. Zit je in de buurt van of zelfs op een kampeerterrein bij onze zuiderburen dan is een attractiepark in België natuurlijk een leuk uitje. Er zijn 13 grote pretparken in België en die zijn uiteraard niet alleen bedoeld voor de camping. De leukste parken staan hieronder en de volgorde is willekeurig.

1. Mega Speelstad België

Hier kan je ook terecht als het weer een beetje zou tegen zitten. Dit park heeft een gigantische binnenspeeltuin met botsauto’s, draaimolens, glijbanen, springkussens etc. Op mooie dagen kunnen de kinderen ravotten in de buitenspeeltuin die niet voor niks Toverstad heet. Je kan er ook reserveren voor groepen om bijvoorbeeld een verjaardag te vieren. Voor de ouders zijn er binnen en buiten lekkere terrasjes. Mega Speelstad België ligt dicht bij de grens met Frankrijk in Lille.

2. Bellewaerde park

Deze combinatie van attractiepark en dierentuin in Ieper is uniek te noemen. Bellewaerde is een park dat geschikt is voor alle leeftijden. Er zijn spannende achtbanen en woeste wildwatervaren voor thrillseekers van alle leeftijden. Maar je kan ook genieten van een spectaculaire roofvogelshow. En wat dacht je ervan om een keer op ooghoogte te komen van een giraf of in een treintje zeer dicht bij een stel tijgers te komen. Dit park heeft er alles aan gedaan om zeker te weten dat het gehele gezelschap zal genieten en zich geen moment hoeft te vervelen.

3. Boudewijn Seapark

Nog maar een tiental jaar geleden bestond dit park dat in Brugge dicht bij de Nederlandse grens ligt, slechts uit een zwembad en wat speelweiden. Nu is het een van de grootste pretparken in België. Er zijn een aantal spectaculaire attracties waar je al een hele dag zoet mee kan zijn. Maar is is ook een schitterende dolfijnenshow en een overdekt speelparadijs. Als de ouders even willen uitrusten zijn er speciaal voor hen ook terrasjes met gratis WiFi.

4. Bobbejaanland

Een overzicht van de attractieparken in België kan nooit compleet zijn zonder Bobbejaanland in Lichtaart. De in België wereldberoemde zanger/gitarist heeft zijn droom gerealiseerd door in 1961 een familiepark te openen waar hij zoveel zou kunnen optreden als hij zou willen. Inmiddels is het een van de best bezochte parken in heel Europa vanwege het grote aanbod aan heel bijzondere attracties, zoals The Forbidden Caves. Dit park mag je niet missen.

5. Aquilibi en Walibi

Beide parken liggen naast elkaar in Waver. Walibi kent iedereen natuurlijk maar Aqualibi is misschien wel even spannend en geschikt voor het hele gezin. In dit tropische zwemparadijs in de watertemperatuur constant op 29°C en dat betekent dat je er heerlijk kan ontspannen. Maar je kan ook door de Rapido, een kolkende rivier met een snelheid die oploopt tot 50 kilometer per uur op de glijbaan Flash. Heb je genoeg van al dat water dan kan je natuurlijk gaan genieten van de topattracties die Walibi België voor je in petto heeft.

Lees ook: Dit zijn de leukste 7 spellen voor buiten op de camping