Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Op vakantie naar het rustige deel van Ibiza

Op vakantie naar het rustige deel van Ibiza

Bij de naam Ibiza denkt vrijwel iedereen meteen aan massatoerisme en feestbeesten. Party’s met ruige muziek en vaak ‘hulpmiddelen’ om wakker te blijven tot de zon opkomt. Daarna bijkomen op het strand tot de volgende wilde nacht aan de orde is. Dat Ibiza bestaat, maar het Spaanse eiland kent ook een andere rustig gedeelte waar je heerlijk kan genieten. Ben jij op zoek naar een rustige vakantie op Ibiza, denk dan eens aan de volgende bestemmingen.

1. Portinatx

Het vroegere vissersdorpje ligt in het noorden van Ibiza. De feestgangers laten dit gebied links liggen terwijl de stranden er even mooi zijn als op de rest van het eiland en de zon er ook vrijwel altijd schijnt. Als je houdt van een strand met voorzieningen kan je alles vinden wat je wilt in de buurt van het dorp. Ga je voor stranden waar nauwelijks mensen komen, volg dan de kust totdat je geen hotels of strandtenten meer ziet. Deze verlaten stranden zijn de moeite extra waard en als jij zelf zorgt voor je handdoek, natje en droogje kan je de tijd van je leven hebben.

2. San Miquel en San Juan

Als je deze beide dorpjes in het noorden van het eiland bezoekt, besef je meteen dan er ook een rustig gedeelte van het eiland is. De witte dorpjes liggen te glinsteren in de zon en het is hier rustig, puur en ongerept. Hier val je op tussen de lokale bevolking en is het onvoorstelbaar dat op luttele kilometers verderop het massatoerisme de dienst uitmaakt. Slenter door de nauwe straatjes en steegjes en bewonder de oude kerkjes en andere bijzondere bouwwerken. Uiteraard kan je een mooie dag afsluiten in een klein restaurant, waar de menukaarten eigenlijk niet vaak worden gebruikt, omdat de locals wel weten wat de pot schaft.

3. Ibiza-stad

De grootste stad op het eiland heeft veel moois te bieden, maar de meeste toeristen missen dit omdat ze uitsluitend voor het strand en de feesten komen. Het oude centrum bevindt zich op het hoogste punt van de stad. De toren van de kathedraal steekt trots boven de rest van de stad uit en is een mooi beginpunt voor een wandeling door deze gemoedelijke plaats. Geniet van de sfeer en de vrolijkheid en vergeet niet om een lekker drankje te nemen op een van terrassen. Zonder enige twijfel heb je dan snel aanspraak. Ibiza-stad ligt in het oosten.

4. Ses Salines

Omdat er zoveel mooie stranden zijn, zou je bijna vergeten dat Ibiza ook nog een binnenland heeft. Daar vind je onder meer Ses Salines. Dit natuurpark in het heuvelachtige centrale gedeelte van het eiland is ruig en de moeite van een bezoek zeker waard. Er zijn mooie wandelroutes uitgezet waar je kan genieten van het uitzicht en je verwonderen over de zoutmeren en de afwisselende landschappen. Wil je een niet te vergeten ervaring? Ga dan zwemmen in het kristalheldere water bij de grot van Ses Fontanelles, daar kan geen zwembad tegen op.

Lees ook: De mooiste Caribische eilanden