Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Op vakantie in eigen land; unieke bestemmingen in Nederland

Op vakantie in eigen land; unieke bestemmingen in Nederland

Wat is er nog mooier dan kamperen in eigen land? Er zijn overal campings die precies voldoen aan jouw eisen. Deze campings zijn altijd goed bereikbaar en als je daar eenmaal gesetteld bent, kan je alle kanten op om bijzondere bestemmingen te zoeken in ons eigen land. Nooit uren in de auto zitten en als je de juiste keuzes maakt, is het ook nog eens niet erg druk. Wat dacht je van de onderstaande 5 tips om te kamperen in Nederland?

1. Drenthe

Drenthe is een pareltje tussen onze provincies. Ga bijvoorbeeld eens kijken in Borger bij het hunebedcentrum. Hier kan je van alles te weten komen over die bijzondere prehistorische grafkelders die je overal ziet. Je kan ook mooi wandelen en fietsen in de rust van de natuur of de vele gastvrije dorpjes. Dit is het land van Bartje, misschien wel de beroemdste inwoner van het gebied. Het is niet alleen maar pittoresk in Drenthe. In Emmen vind je wellicht de mooiste dierentuin in ons land: Wildlands Zoo.

2. De Achterhoek

De Achterhoek is het gebied waar de weilanden eindeloos lijken en je zomaar een kasteel kan tegenkomen. Sommige burchten zijn nog steeds bewoond. De Achterhoek bestrijkt ook een gedeelte van het stroomgebied van de IJssel waar de oude Hanzesteden Doesburg en Zutphen hun rijke verleden koesteren. Wil je een citytrip maken in de Achterhoek, dan is Doetinchem daarvoor de juiste keuze. De kleine stad is de informele hoofdstad van het gebied en perfect voor een dagje hoppen en shoppen.

3. De Friese meren

In het zuidwesten en midden van Friesland liggen de Friese meren. Het zijn er vast meer dan je denkt en je vindt er diverse formaten. Voor de watersportliefhebber is dit werkelijk een uitgelezen gebied. Hierbij kan je kiezen voor de drukte van de meest populaire meren maar ook gebieden waar de rust heerst. Uiteraard hoef je niet altijd het water op om te genieten. Wat is nu mooier en meer ontspannen om op een mooie dag aan een oever te kijken naar al die bootjes, de blauwe hemel en het groene gras?

4. Zuid-Limburg

Er is in Nederland geen enkel gebied waar je je zowel in het buitenland kan wanen als vertrouwd in eigen land kan voelen als in Zuid-Limburg. Geen vlak land, maar heuvels waarvan af je de Maas als een zilveren lint door het land kan zien stromen. Hier vind je ook een aantal bezienswaardigheden zoals de mergelgrotten en het drielandenpunt. Bourgondisch genieten van de gastvrijheid in dit gebied doe je onder meer in Maastricht en Valkenburg.

5. Den Haag en de kust

Uiteraard is een overzicht van de mooiste plekken in ons land nooit compleet zonder de kust te noemen. De mooie goudgele stranden trekken niet voor niets zoveel bezoekers uit heel Europa. Daarbij is het ook nog eens mogelijk om het oude centrum van het oude Den Haag te bewonderen voordat je languit gaat op het zand. Een fraaie combinatie en een uniek uitje dat je in Nederland kan vinden.

Bekijk ook: De mooiste bestemmingen aan het water