Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Naar Slovenië op vakantie, leuke tips

Naar Slovenië op vakantie, leuke tips

Slovenië is een prachtig land om te gaan kamperen. Wildkamperen is overigens niet toegestaan in het land, ook met de camper moet je een betaalde camping opzoeken. Die zijn er genoeg en de prijzen vallen in het algemeen mee. Slovenië doet snel aan Oostenrijk denken qua stad en dorp. Dat is niet zo vreemd, omdat het eeuwenlang deel heeft uitgemaakt van het Oostenrijkse keizerrijk.

Als vakantieland heeft Slovenië een enorm aantal wandelroutes waar je kan genieten van schitterende vergezichten. Het land heeft ook een kuststrook aan de Adriatische zee, dit zijn vooral rotsen. Voor echte stranden moet je elders zijn. Hieronder staan een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen.

1. De grotten van Postojna

Grotten hebben een aantrekkingskracht op mensen die wellicht terug te voeren zijn op de tijd dat we daar beschutting gevonden werd tegen de gevaren van de buitenwereld. Bij Postojna zijn er immense grotten over een lengte van 27 kilometer. Hiervan kan je 4 kilometer zien door een treintje te nemen dat hier is aangelegd. Voor de rest van het stelsel zijn er diverse excursies onder begeleiding van ervaren gidsen. Dit is beslist een belevenis.

2. Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië is een en al barok als het op bouwstijl aankomt. In de zomer moet je op de grote markt zijn, daar is altijd wat te doen al was het maar om de prachtige gebouwen aan de rand ervan te ontdekken. Iedere zondag is er een vlooienmarkt. Hoewel er inmiddels veel producten uitsluitend voor de toeristen worden verkocht, kan je hier ook nog prachtige staaltjes van Sloveense handwerk voor een redelijke prijs op de kop tikken.

3. Meer van Bled

Op een lijstje van mooiste meren zal je vrijwel altijd Bled ook aantreffen. Als je een blik op het meer werpt, begrijp je meteen waarom. Het meer is niet bijzonder groot en je kan er omheen wandelen om het van alle kanten goed te bekijken. Een van de bijzonderheden van het meer, is het eilandje dat daar in ligt. Het is onbewoond, maar er staat een kerkje op dat de meest populaire plek in het land is om te trouwen. Als er niet getrouwd wordt, kan je als toerist ook een bezoek brengen aan het eiland.

4. Stoeterij Lipica

Iedereen heeft wel eens beelden gezien van de schitterende Lippizaner paarden. De wereldberoemde stoeterij waar de paarden gefokt en opgeleid worden, staat niet in Oostenrijk maar in Slovenië. Een rondleiding is mogelijk. Informeer ter plaatse even wanneer deze zijn gepland. De afsluiting is altijd een voorstelling waar dit mooie paardenras laat zien wat het kan.

5.Ptuj

Dit dorpje aan de oever van de Drava  is een van de oudste in het land, dat merk je aan de sfeer die er ook vandaag de dag nog hangt. De gebouwen in het centrum zijn praktisch allemaal in de Gotische bouwstijl. Nergens anders in Slovenië, dat toch kan bogen op een groot aantal monumenten, vind je zoveel Gotische gebouwen bij elkaar. Op het plein in het centrum zijn er altijd leuke terrasje voor een hapje en een drankje.

 Bekijk ook: De mooiste bestemmingen aan het water