Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 6 leukste kerstmarkten in Nederland

De 6 leukste kerstmarkten in Nederland

Denk jij bij een kerstmarkt meteen aan Duitsland? Uiteraard zijn de kerstmarkten bij onze oosterburen beroemd geworden over de hele wereld. Maar voor een kerstmarkt hoef je de grens niet over om iets bijzonders mee te maken. Kerstmarkten in Nederland zijn er inmiddels ook en de variatie is groot. Hieronder zijn de leukste kerstmarkten van Nederland op een rij gezet.

1. De grotten van Valkenburg

Dit is een van de meest bezochte kerstmarkten in Europa. De locatie in de Gemeentegrot is dan ook uniek. De sfeer is bijzonder omdat jij je door de lichtjes en de muziek als vanzelf in een magische wereld waant als je door de gangen dwaalt. Bij de vele kerstkramen kan je decoraties en nog veel meer kopen.

Van 15 november tot 29 december 2019. 1e kerstdag gesloten. Entree € 7,50 voor 13 jaar en ouder.

2. Dordrecht

Deze kerstmarkt is de grootste van Nederland en wordt op diverse locaties gehouden. Als je alles wilt zien, moet je er beslist wat tijd voor uittrekken. Er is een groot aantal kerstkramen opgesteld maar ook een aanvullend programma. Er is straattheater en sing-a-longs. Diverse artiesten treden op centrale punten op met een passend repertoire.

Van 13 december tot 15 december 2019. Gratis.

3. Leiden

Leiden heeft de enige drijvende kerstmarkt in Nederland en dat moet je een keer meegemaakt hebben om te weten wat dat inhoudt. Op een speciaal groot plateau dat speciaal daarvoor in de gracht is geplaatst, staan 75 versierde chalets. En om het kerstgevoel helemaal optimaal te krijgen is er ook nog een nostalgische kermis op de kade.

Van 13 december tot 24 december 2019. Gratis.

4. Kampen

In de historische binnenstad van de oude Hanzestad Kampen is het echt feest in deze tijd van het jaar. Alles staat in het teken van het Oud Kampen en dat houdt in dat de kerstkramen nostalgisch zijn ingericht. Vuurpotten en houtvuren geven jou het idee dat je terug bent in de middeleeuwen. Dat wordt versterkt door de vele theateroptredens, vaak buiten maar ook binnen als het nodig is. In de geheimzinnige stegen van de oude stad wordt muziek gemaakt en gedanst, vaak door de huidige bewoners. Ga een dagje helemaal terug in de tijd.

21 en 22 december 2919. Toegangsprijs € 2,50. Kinderen tot 12 jaar gratis.

5. Haarlem

Op de kerstmarkt van Haarlem kan je ongeveer 350 kramen verwachten. Het is daarmee een van de grootste in ons land. In Haarlem heeft men ervaring met het organiseren van een kerstmarkt want het is alweer de 25e keer dit jaar. Overal hoor je kerstmuziek en op diverse locaties zingen koren bekende kerstliederen, meezingen mag. Er is dit jaar ook een Dickens orkest.

7 en 8 december 2019. Gratis.

6. Deventer

In de koekstad Deventer wordt de kerstmarkt gecombineerd met het Dickensfestijn Dit jaar kan je maar liefst 950 personages zien uit de boeken van de bekende Engelse schrijver. Deventer lijkt daarmee teruggekeerd naar de 19e eeuw. Kerststalletjes staan ook in de Lebinuskerk wat een bijzonder effect geeft. Daarbij is er ook nog eens een volledig muzikaal programma.

12 december tot en met 15 december. Gratis.

Lees ook: De 5 leukste winkelsteden in Nederland