Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 10 leukste kindercampings van Nederland op een rij!

De 10 leukste kindercampings van Nederland op een rij!

Kamperen is vooral populair onder gezinnen met kinderen. De ouders kunnen heerlijk ontspannen in de natuur, terwijl de kinderen zich vermaken met de andere kinderen op de campings. Op veel campings worden daarnaast allerlei speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een animatieteam voor kinderen, sporttoernooien, feestavonden en nog veel meer. Nederland telt heel wat leuke kindercampings. Wij hebben een ‘kindercamping Nederland top 10’ samengesteld!

Kindercampings

Voor ouders is het maar wat fijn dat deze kindercampings bestaan. Niets lekkerder als even heerlijk ontspannen terwijl je weet dat je kinderen een leuke tijd hebben. Deze kindercampings vind je vrijwel overal, zo ook in ons eigen land. Perfect voor korte kampeervakantie. Spullen in de auto, minder dan twee uur rijden en je komt aan op de camping. Om je alvast wat inspiratie te geven hebben wij een lijst opgesteld met de top 10 kindercampings Nederland! 

Lees ook: Wat te doen op een camping met slecht weer?

1.    De Sprookjescamping – Overijssel

We beginnen deze top 10 kindercampings met een geweldige camping in het oosten van het land. De Sprookjescamping in Overijssel is een populaire kindercamping die behoort tot de leukste van het land. Deze kindercamping heeft 5-sterren en is het leukst voor de wat kleinere kinderen tot 11 jaar. Er liggen voorzieningen als een waterspeeltuin met zwembad én er is dagelijks een leuke theatershow voor kinderen. De camping ligt midden in het bos en in de omgeving is genoeg te doen. Zo kun je heerlijk wandelen en fietsen naar de leuke dorpjes in de omgeving. Dit alles met een prachtig uitzicht over de Vecht.

2.    Duinrell – Wassenaar

Duinrell kennen we natuurlijk allemaal! Dit waterpark is verschrikkelijk populair. Dit waterpark heeft maar liefst 11 waterglijbanen voor jonge, maar ook voor oudere kinderen. Zelfs volwassenen kunnen hier hun ei kwijt. Wat veel mensen niet weten is dat er ook een camping naast het waterpark ligt. Hier kun je een kampeerplaats boeken óf een leuk vakantiehuisje. Wanneer je op de camping staat heb je gratis toegang tot het waterpark én attractiepark. Bovendien ligt het prachtige zandstrand van Wassenaar op enkele kilometers afstand. Genoeg te doen dus!

Afkoelen is op deze camping geen moeilijke opgave

3.    De Lievelinge – Vuren

Deze kindercamping is wellicht iets minder spectaculair als de eerdergenoemde campings, maar er is genoeg te doen. Op deze camping heerst een heerlijk ontspannen sfeer. Als ouder kun je hier dus ideaal tot rust komen. Dit allemaal terwijl je kind zich kan vermaken aan het zwemmeer, in het prachtige bos of op de kinderboerderij.

4.    De Krim - Texel

Ook op de Waddeneilanden vind je geweldig leuke kindercampings. Een van deze campings is De Krim. Dit vakantiepark is met 5-sterren beoordeeld door de ANWB en hier zullen zowel jij als je kinderen gegarandeerd een geweldige tijd hebben. Het vakantiepark bestaat uit 8 verschillende parken verspreid over het eiland Texel. Elk park ligt aan het strand en in de natuur. Daarnaast zijn de parken voorzien van een binnen- en buitenzwembad, bowlingbanen, een speeltuin, animatie én een gratis wifi-verbinding.

Elk park ligt aan het strand en in de natuur.

5.    Molecaten Kuierpad - Drenthe

Molecaten Kuierpad is een kindercamping op de Drentse Hooglanden. Dit is een echte top kindercamping in Nederland. Nergens vind je zoveel faciliteiten voor zowel jonge kinderen als wat oudere tieners. Denk bijvoorbeeld aan een klimpark, een skatepark, een binnenzwembad, een kanovijver, een kunstskibaan en nog veel meer. De kampeerplaatsen zijn hier zeer ruim en omringd door schaduw gevende bomen. Naast kampeerplaatsen kun je hier ook bungalows, ingerichte tenten en zelfs chalets huren.

De kampeerplaatsen zijn hier zeer ruim en omringd door schaduw gevende bomen

6.    De Hertshoorn – Gelderland

Deze kindvriendelijke camping ligt in het Gelders Garderen en is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Huisdieren zijn hier niet toegestaan, maar dat mag de pret niet drukken. In totaal vind je op deze camping maar liefst 20 speelhofjes. Daarnaast is er een binnenzwembad, peuterzwembad en een kinderboerderij. Ook kun je op de Hertshoorn fietsen huren voor het hele gezin, zodat je ook met zijn alleen de omgeving kunt verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld uitwijken naar de Apenheul, het Dolfinarium of Dierenpark Amersfoort.

7.    De Zandstuve – Overijssel

Deze 5 sterren kindercamping is ideaal voor mensen met kinderen van alle leeftijden. Je vindt hier een groot scala aan kinderactiviteiten zoals een theater, knutselcursussen, tochten met de huifkar, een binnenzwembad en nog veel meer. Naast kampeerplaatsen kun je huur ook safaritenten en lodges huren voor gezelschappen tot 6 personen.

8.    Dierenbos, Noord-Brabant

Dit is, zoals de naam al doet vermoeden, een kindercamping voor echte dierenvrienden. De kinderen kunnen hier de dieren verzorgen, voeren, maar ook lekker knuffelen. Dieren die hier rondlopen zijn hertjes, konijnen, geitjes en zelf wilde zwijntjes. Ook mogen de kinderen ritjes maken op de twee lieve ‘campingpony’s’. Uiteraard ligt er een zwembad op de camping (binnen en buiten) en een gigantische natuurspeeltuin. Leuke bijkomstigheid: als campinggast krijg je gratis toegang tot Safaripark Beekse Bergen! Prima vertoeven dus bij het Dierenbos.

Een kindercamping voor echte dierenvrienden

9.    De Vossenburght, IJhorst

Deze kindercamping bevindt zich in IJhorst. De Vossenburght is leuk voor het hele gezin! Zo kunnen de kinderen hier knutselen, sporten, spelen en worden er ’s avonds interactieve theatervoorstellingen georganiseerd. De ouder kunnen heerlijk genieten op de ruime kampeerplaatsen of ontspannen borrelen in het restaurant.

Geniet van het landelijke en bosrijke uitzicht

10. De Twee Bruggen, Winterswijk

We sluiten deze lijst met de top 10 kindercampings in Nederland af met De Twee Bruggen. Dit kampeerpark ligt in Winterswijk en beschikt over een uniek aantal faciliteiten. Zo is er dagelijks een animatieteam actief speciaal voor kinderen onder de 12 jaar, is er een recreatieruimte voor jong en oud en kunnen de ouders heerlijk tot rust komen in het zwembad mét sauna en poolbar.

Vervelen doe je zich niet in de Achterhoek

Wat vind jij de leukste kindercamping van Nederland? Laat het ons weten in de reacties hieronder!