GEZELLIG OP VAKANTIE NAAR EEN HONDENCAMPING IN NEDERLAND

Als je het standpunt huldigt dat de hond deel uitmaakt van het gezin dan is het niet meer dan logisch dat hij meegaat op vakantie. Veel mensen beschouwen hun hond op die manier. Maar het hangt natuurlijk wel van de hond af of hij geschikt is om mee te nemen naar de camping. Een hond die agressief kan zijn naar andere honden of gasten op de camping kun je beter niet meenemen om ongelukken te voorkomen. Maar als jouw hond relaxt is in het gezelschap van andere honden en goed luistert naar commando’s kan hij prima mee op vakantie naar een hondvriendelijke camping in Nederland. Campings waar honden toegestaan zijn vind je overal in Nederland. Vooral aan zee zijn diverse campings te vinden waar je welkom bent samen met je huisdier. Je kunt dan samen met de hond een fijne strandwandeling maken. Lees meer 

De hond mee naar de camping, kan dat?

Of je je hond meeneemt op vakantie hangt van een aantal factoren af. Ten eerste moet je het zelf willen. Als je hond niet alleen kan zijn dan is het misschien geen goed idee. Want als je een paar uur naar het strand wilt of een fietstocht wilt maken waar de hond niet mee kan dan is het natuurlijk voor de overige campinggasten erg vervelend als jouw hond urenlang blaffend in de tent of caravan ligt of daar van alles gaat slopen. Maar als je hond prima alleen kan zijn dan kun je hem meenemen naar een camping in Nederland waar je met hond welkom bent.

Aan de kust of in de bossen kamperen met je hond

In Nederland is de hond veruit het populairste huisdier. In tegenstelling tot een kat is een hond vaak meer op zijn baas gericht. Een kat hecht meer aan de omgeving en kun je dus meestal beter niet meenemen op vakantie, uitzonderingen daargelaten. Als de hond mee mag op vakantie zal hij dat vast en zeker waarderen. Houd er wel rekening mee dat veel honden last hebben van wagenziekte. Las ook een plaspauze voor de hond in als je langer dan twee uur moet rijden om op je bestemming te komen. Neem uiteraard zijn eigen voer mee, en zijn eigen voer- en drinkbak zodat de hond snel vertrouwd is op het vakantieadres.

Een accommodatie huren op een hondencamping

Met de hond in een tent kamperen kan soms wat ongemakkelijk zijn. Maar er zijn ook hondencampings in Nederland waar je een accommodatie kunt huren. Een ruime stacaravan of safaritent is soms toch net wat comfortabeler als de hond meegaat op vakantie. Hij kan dan zijn eigen plek hebben waar zijn mand staat. Dit is wel zo prettig, zowel voor de hond als voor het gezin. Een glamping is dan ook zeker het overwegen waard als je in Nederland met de hond gaat kamperen.

Boek een comfortabele camping voor een vakantie met je hond

Ben je op zoek naar een hondvriendelijke camping? Bekijk dan het ruime overzicht op Campings.nl en zoek jouw favoriete bestemming uit. In heel Nederland, van Texel tot Limburg, vind je een fijne hondencamping. Het wordt een fijne vakantie voor het hele gezien, inclusief je trouwe viervoeter.