Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf keer kamperen bij de boer in Noord-Brabant

Vijf keer kamperen bij de boer in Noord-Brabant

Ben je op zoek naar een heerlijke minicamping in een van de zuidelijke provincies? Overweeg dan zeker eens om een keer bij de boer te kamperen in de provincie Noord-Brabant! Van boerencampings met talloze kinderactiviteiten tot een minicamping waar je echt tot rust komt… Brabant heeft het allemaal. Wij zetten vijf fijne boerencampings in Noord-Brabant voor je op een rijtje, zodat je weet waar je de volgende keer heerlijk kunt kamperen met je tent, caravan of kampeerbus.

1.      Boerderijcamping Van ’t Zandeind, Riel - ★★★★★

Op zoek naar een boerencamping dichtbij Tilburg, maar wel echt het kampeergevoel ervaren? Dan is het een goed idee om te boeken bij Boerderijcamping Van ’t Zandeind in Riel. De camping heeft zowel kampeerplaatsen met enige schaduw als zonder schaduw. Er is een mooie speeltuin aanwezig, zodat kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. Maar daar houdt de pret niet op: er kunnen ook hutten gebouwd worden en kinderen mogen de boer meehelpen op de boerderij. Knuffelen met pony’s, ezeltjes en kalfjes zal voor kinderen zeker een hoogtepunt zijn. De boerencamping is dan ook niet voor niets door Zoover verkozen tot de meest kindvriendelijke camping van Europa. Extra bijzonder: de boerencamping is ook autismevriendelijk.

2.      Boerderijcamping De Reuten, Best - ★★★★☆

Behoefte aan een boerencamping in Brabant met genoeg fiets- en wandelroutes in de buurt? Check dan zeker Boerderijcamping De Reuten in Best. De camping ligt dichtbij Eindhoven en Den Bosch, voor wie een dagje stad wil beleven. De boerencamping heeft moderne sanitairvoorzieningen, een oplaadpunt voor elektrische fietsen en Wi-Fi. Ook zijn alle ruimtes toegankelijk voor mindervaliden. Met een prachtig uitzicht op de velden en weilanden kom je ongetwijfeld helemaal tot ontspanning.

3.      Kampeerboerderij De Tienmorgen, Beers - ★★★★☆

Voor gezinnen en echte plattelandsliefhebbers is Kampeerboerderij De Tienmorgen in Beers een echte uitkomst. Er zijn 42 kampeerplaatsen, waarvan 15 seizoensplaatsen. Er kunnen vuurkorven met hout gehuurd worden voor wie het heerlijk vindt om rondom een vuurtje te zitten. Ook is er een moestuin waar je voor een klein bedrag verse groente kunt kopen. Voor kinderen is er ook een boel te doen: er is ruime keuze uit skelters, een mooie speeltuin, de boer mag geholpen worden, er kan boerengolf gespeeld worden en de boerderijdieren mogen onder toeziend oog van de boeren verzorgd worden. Voor wie even ondergedompeld wil worden in het plattelandsleven mag zeker Kampeerboerderij De Tienmorgen in Beers kiezen.

4.      Boerderijcamping Het Boltsebroek, Escharen - ★★★★☆

Wil je landelijk kamperen tussen drie natuurgebieden in? Dan mag je zeker een kampeerplaats boeken bij Boerderijcamping Het Boltsebroek in Escharen. De boerencamping ligt tussen natuurgebieden Tongelaar, het Raamdal en De Maashorst in. De boerderij is inmiddels niet meer in bedrijf, maar het plattelandsgevoel is desondanks nog ruimschoots te ervaren. De boerderijcamping is gesitueerd aan een doodlopende landweg, dus is het er heerlijk rustig. Er zijn talloze wandel- en fietsmogelijkheden, zodat je er overdags heerlijk op uit kan trekken. Er is voor kinderen een speelveld met speeltoestellen. Er is gratis Wi-Fi en een sprookjesachtig kabouterbos waar kinderen kunnen ravotten en spelen. Krijg je al zin om even helemaal tot rust te komen?

5.      Minicamping Het Zwaluwnest, Borkel en Schaft - ★★★★☆

Op zoek naar een stuk natuur in Nederland dat je wellicht nog helemaal niet kent? Boek snel een kampeerplaats bij Minicamping Het Zwaluwnest in Borkel en Schaft. De minicamping ligt dichtbij natuurgebied Plateaux-Hageven en natuurgebied De Malpie, allebei adembenemend mooi. De minicamping zelf heeft twee kampeervelden, elk met een eigen uniek uitzicht. Het Zwaluwveld kijkt uit op de achterliggende bossen en landerijen, terwijl het bloemenveld uitkijkt op de fruitbomen, wildbloemen en grasland. Voor fietsliefhebbers is er een fietsenstalling aanwezig met een oplaadpunt. Ook is er een bibliotheek. Ook is er gratis Wi-Fi aanwezig. Wie op zoek is naar een rustige camping kan diens hart hier ophalen. Kortom: weg van alle drukte en op ontdekkingstocht naar een minder bekend stukje natuur in Nederland.Auteur: Marloes