Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Tilburg

Midden in Brabant ligt de mooie stad Tilburg. Op een camping in dit gebied, ervaar je het echte Brabantse leven. De omgeving is hier mooi, de mensen zijn vriendelijk en de sfeer is erg gezellig. Op korte afstand van de stad liggen mooie natuurgebieden, zoals De Brand en de Regte Heide. Dit zijn mooie plekken om te gaan fietsen en wandelen. In de stad zelf zitten veel leuke winkels en mooie musea, zodat ook de shopfanaten en de museumliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen. Dat maakt een camping bij Tilburg zo’n mooie en veelzijdige bestemming. Meer lezen
Campings bij Tilburg
11 Campings

Kamperen bij Tilburg

Een camping in de omgeving van Tilburg heeft zó veel te bieden. Als je hier eenmaal geweest bent, wil je hier volgend jaar gewoon weer naartoe! De stad is erg gezellig met de vele restaurants, cafés en terrassen. Er staan veel monumenten en mooie gebouwen, dus als je van geschiedenis en architectuur houdt, zit je hier goed. Ook aan musea is er geen gebrek. Wil je de natuur in? Dat kan hier ook, want je hebt de stad nog maar net verlaten, of je staat al in een mooi natuurgebied waar je kunt fietsen of wandelen.

Kampeervakantie of stedentrip?

In Tilburg kun je je vakantie allerlei wendingen geven. Wil je de authentieke kampeervakantie beleven? Dan kun je naar een minicamping of een boerencamping of een leuke camping met zwembad. Als je met een grote groep bent, is een kampeerboerderij natuurlijk heel erg leuk en handig. Maar je kunt natuurlijk ook een mooie combinatie maken van een kampeervakantie en een stedentrip. Dan is de stadscamping een goede keus. Je kampeert dan op korte afstand van het centrum van Tilburg, waardoor je dus in een mum van tijd in de stad bent. Er zijn ook campings met camperplaatsen, dus voor ieder type kampeerder is er wel een mooie plek te vinden! Maak snel je keuze en boek!

Bezienswaardigheden in Tilburg

In Tilburg, maar ook in de buurt van Tilburg, is veel te beleven. We hebben de mooiste uitjes voor je op een rij gezet:

Textielmuseum

Textiel heeft altijd een grote rol gespeeld in Tilburg en dat kun je mooi zien in dit museum. Het laat zien hoe de industrie er vroeger uitzag, maar ook hoe het tegenwoordig allemaal werkt. Bekijk hoe de machines werken en hoe ontwerpers met stoffen bezig zijn.

Safaripark Beekse Bergen

Op nog geen half uur rijden van Tilburg vind je dit mooie park. Je kunt hier op safari door de natuur en onderweg kom je allerlei wilde dieren tegen. Er zijn verschillende safariroutes die je kunt rijden met je eigen auto, maar je kunt ook met een bus mee.

Stadsmuseum

Dit museum heeft als doel te laten zien hoe de stad Tilburg eruitziet en welke verhalen de mensen verbinden en de stad zijn identiteit geven. Je kunt hier ook het tekenlokaal van Vincent van Gogh bekijken, en er zijn archeologische vondsten, schilderijen en allerhande andere voorwerpen te zien.

Biesbosch

Voor je het weet, ben je in de Biesbosch. Dit prachtige natuurgebied mag je niet overslaan als je in Tilburg bent. Hier kun je heerlijk wandelen en varen.

Natuurmuseum Brabant

Dit is een familiemuseum waar je van alles leert over de natuur. Je kunt je hier verdiepen in verschillende soorten dieren, zoals de potvis, de mammoet en de wolf. Je mag hier dingen aanraken en kinderen kunnen een speurtocht doen door het museum.

Boek nu je kampeervakantie!

Dus ben je gek op kamperen, natuur en heb je toch ook wel zin in een stedentrip? Boek dan snel een camping bij Tilburg! Kampeer ze!