Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Eindhoven

Eindhoven is een bruisende en moderne stad. Er zijn veel musea die gericht zijn op moderne kunst en design. Er zijn ook veel mooie monumenten te zien in de stad. Ook om te winkelen zit je hier goed, want er zitten veel grote winkels, maar ook kleine boetiekjes en vintagewinkels. Als je Eindhoven verlaat, zit je zo in natuurgebied Gijzenrooi of op de Stratumse Heide. Met een camping bij Eindhoven heb je alle ingrediënten voor een fijne vakantie binnen handbereik. Meer lezen
Campings bij Eindhoven
12 Campings
12 Campings
Afstand

Kamperen bij Eindhoven

Genieten van de geweldige Brabantse sfeer. Dat kan op een camping in de buurt van Eindhoven. Je kunt vanaf je camping zo het bruisende stadsleven in. Er zitten namelijk veel goede restaurants en gezellige cafés. Je kunt hier ook prima terecht als je van winkelen houdt, want het aanbod is groot en zeer gevarieerd. Er zitten interessante musea en als je houdt van moderne kunst en van design, is Eindhoven een perfecte bestemming voor je! De stad is modern en innovatief en dat zie je overal terug. Er liggen ook nog eens mooie natuurgebieden rond Eindhoven, die Van Gogh inspireerden voor menig schilderij.

Onze campings bij Eindhoven

Wat heb je een keus als je naar Eindhoven gaat! Er zijn veel campings met camperplaatsen voor als je Noord-Brabant met de camper aan het verkennen bent. Je kunt kamperen in de natuur op een rustige minicamping of bijvoorbeeld op een gezellige boerencamping. Er zijn ook grotere campings met een zwembad. Aan de rand van Eindhoven vind je de stadscamping. Je zit dan dicht bij het centrum van de stad en je ervaart toch dat echte kampeergevoel. Kijk eens bij ons aanbod en boek snel je vakantie!

Leuke dingen om te doen als je nabij Eindhoven gaat kamperen

Een camping in de omgeving van Eindhoven is een mooie plek om de stad en zijn omgeving te gaan ontdekken. We hebben wat leuke bezienswaardigheden voor je opgezocht:

Prehistorisch Dorp

In dit dorp kun je zien hoe het leven er vroeger uitzag. Je gaat terug naar onder andere de prehistorie, de tijd van de Romeinen en naar de Middeleeuwen. In oude boerderijen en vakwerkhuizen kom je oude ambachten tegen.

Sint-Catharinakerk

Dit is één van de mooiste monumenten in Eindhoven. De kerk is gebouwd in 1861 en is ontworpen door Pierre Cuypers, die ook het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam heeft ontworpen.

Philipsmuseum

Iedereen kent natuurlijk het bedrijf Philips, dat hier in Eindhoven groot is geworden door het maken van gloeilampen. In dit museum kun je zien hoe de ontwikkeling is verlopen bij dit bedrijf.

Genneper Watermolen

Deze watermolen kun je terugzien op enkele schilderijen van Vincent van Gogh. Het is een korenmolen die door een waterrad wordt aangedreven. De molen is een paar keer herbouwd en gerestaureerd en is nu te bezichtigen.

Van Abbemuseum

Dit is een museum voor hedendaagse kunst. Er hangen werken van onder anderen Chagall, Picasso en Lissitzky. De collectie is zeer divers.

Boek snel je kampeervakantie!

Je ziet het: Eindhoven heeft erg veel te bieden en vervelen is er dus niet bij als je een camping bij Eindhoven uitzoekt. Wacht dus niet langer en boek je kampeervakantie!