Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf keer kamperen bij de boer in Friesland

Vijf keer kamperen bij de boer in Friesland

Kamperen bij de boer is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Vaak zijn de campings voor elke leeftijd geschikt, van jong tot oud. Kinderen vinden het heerlijk om tussen de dieren te logeren, terwijl volwassenen genieten van de rust en het landschap. En laten er nou net een aantal prachtige boerencampings in Friesland zijn waar je uitstekend kunt vertoeven. Wij hebben vijf boerencampings voor je verzameld, zodat je weet waar je binnenkort heel even kunt genieten van het boerenleven.

1.      Boerderijcamping De Tjasker, Wijckel - ★★★★☆

Boerderijcamping De Tjasker in Wijckel ligt in het Zuidwesten van Friesland, op ongeveer een halfuurtje rijden van Sneek. Niet ver daarvandaan liggen ook de Gaasterlandse bossen en ook het IJsselmeer is dichtbij. Ideaal dus voor de natuurliefhebber die het landschap van Friesland wil bewonderen. Maar ook wie een plaatsje wilt bezoeken mag deze camping overwegen: Sloten en het karakteristieke dorpje Lemmer zijn dichtbij. De camping is ruim van opzet en heeft een tuinhuisje waar toeristische informatie te verkrijgen is. Ook kunnen er verse eieren gekocht worden. Voor fietsers en motorrijders is er een gratis afgesloten stallingruimte, zodat deze veilig en droog geparkeerd kunnen worden. Boerderijcamping De Tjasker is elk jaar van 1 april tot 1 oktober geopend.

2.      Boerencamping Half-Hichtum, Bolsward - ★★★★☆

Zin om in te kamperen in een van de Friese elfsteden? Dan is het zeker de moeite waard om deze boerencamping te checken. De kampeerplaatsen zijn ruim, zodat je genoeg plek hebt voor je caravan, kampeerbus of tent. Voor de creatieveling is deze camping extra geschikt: er zijn workshops schilderen te volgen. Onder begeleiding van de boer mag je mee de paardenstal in of bij de schapen kijken. Ook zijn er voor kinderen skelters, een trampoline en binnenspelletjes. De boerencamping biedt tevens een ophaal- en brengservice voor wie op eigen houtje de Elfstedenroute wil fietsen, wandelen of mountainbiken. Boerencamping Half-Hichtum is jaarlijks van 1 april tot 1 oktober geopend.

3.      Camping Hammerslag, Westergeest - ★★★★☆

Tussen Dokkum en Kollum in ligt Camping Hammerslag. De kampeerplaatsen liggen naast de stal. De minicamping is dan ook gelegen op het erf van de boerderij. Vanaf de camping zijn Dokkum en Damwâld gemakkelijk te bereiken. Liever verschillende activiteiten op de camping beleven? Die zijn er genoeg. Je kunt er bijvoorbeeld boerengolf spelen of fierljeppen. Eveneens kan je er handboogschieten, boerenbowlen en wadlopen. De camping heeft een speelveld met speeltoestellen, skelters een trampoline en een overdekte afwasplaats. En er is natuurlijk Wi-Fi. Wie op zoek is naar een actieve vakantie op een boerencamping mag Camping Hammerslag zeker overwegen.

4.      Camping De Stjelp, Oudega - ★★★★☆

Dichtbij Drachten vind je Camping De Stjelp in Oudega. De eigenaren van deze camping noemen hun plek ook wel liefkozend een “ontstressende boerderijcamping”. Er zijn ruime kampeerplaatsen, maar ook glampingtenten die gehuurd kunnen worden. Er is een volleybalveld, een jeu de boules-baan en genoeg dieren om te bewonderen. Voor kinderen zijn er speelvoorzieningen, voor elke leeftijd zijn er fiets-, kano- en wandelroutes. De camping heeft zelfs een eigen geocache. Als je helemaal tot rust wilt komen in een rustige, maar warme omgeving, mag je deze camping snel gaan bezoeken.

5.      Boerderijcamping De Koaipleats, Damwoude - ★★★★☆

Op zoek naar een boerencamping met ruime kampeerplaatsen waar je de handen uit de mouwen mag steken? Dan mag je een kampeerplek bij Boerderijcamping De Koaipleats in Damwoude (ook wel Damwâld genoemd) gaan boeken. Zo mag je meehelpen met de koeien ophalen uit de wei, eieren rapen en geitjes knuffelen. Voor kinderen zijn er skelters, speelmogelijkheden en materiaal om hutten te bouwen. De route van de Elfstedentocht loopt langs de camping: ideaal als je (een deel van) de legendarische tocht wilt wandelen of fietsen. Er is verder gratis Wi-Fi, verse melk te koop en een broodjesservice van de lokale SPAR-supermarkt. Wie een stad wilt bezoeken, kan 5km afleggen naar Dokkum. Als “niks moet, alles mag” past bij jouw idee van een heerlijke kampeervakantie, is deze boerencamping in Friesland meer dan de moeite waard.Auteur: Marloes