Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Sneek

Sneek staat bekend om de watersport en om de Sneekweek, dus als je houdt van waterskiën en zeilen, dan moet je zeker eens naar een camping bij deze leuke stad toe. Maar er is natuurlijk meer dan dat. Er staan veel mooie gebouwen en monumenten en er zijn leuke musea te vinden. Verder kun je hier leuk winkelen en zijn er veel terrassen waar je heerlijk kunt ontspannen met een drankje in de hand. Kortom, een camping bij Sneek is hartstikke leuk! Meer lezen
Campings bij Sneek
8 Campings

Kamperen bij Sneek

Ga je naar Sneek tijdens de Sneekweek? Dan is een camping bij de stad of dicht bij het Sneekermeer natuurlijk erg leuk. Er is dan altijd veel te doen in het centrum van de stad: er is veel muziek en er worden allerhande festiviteiten georganiseerd. Natuurlijk moet je ook naar de zeilwedstrijden toe. Er is zelfs een speciale Sneekweekcamping, zodat je snel bij het meer bent en je ook een makkelijke verbinding naar de stad hebt. Kom je in een andere periode naar Sneek? Ook dan zal je een superleuke vakantie hebben, want er is veel te doen op het gebied van natuur, cultuur en je kunt ook goed winkelen in de stad.

Ons aanbod van campings bij Sneek

Het is natuurlijk heel leuk om op een camping te staan bij het Sneekermeer. Een camping aan het water is toch heerlijk? Je kunt kiezen voor een eenvoudige minicamping of boerenkamping. Hou je meer van het stadsleven, dan kun je kiezen voor een camping dicht bij Sneek, zodat je snel in het centrum bent. Uiteraard kan je ook prima met je camper naar Sneek, want er zijn enkele campings die plek bieden aan campers. Als je een camping zoekt tijdens de Sneekweek, dan is de speciale Sneekweekcamping uiteraard ideaal. Kijk eens bij ons ruime aanbod van campings bij Sneek!

Dingen om te doen als je bij Sneek kampeert

Als je naar een camping in de buurt van Sneek gaat, hoef je je absoluut niet te vervelen. Ga naar één van de vele musea of ga lekker wandelen in de natuurgebieden en langs het water. We hebben de beste uitjes maar even voor je opgezocht:

Modelspoormuseum

Hier is de grootste collectie modeltreinen van Europa aanwezig. Je mag zelfs met de banen spelen en de treinen bedienen! Je kunt ook ervaren hoe het is om in de HSL te rijden.

Fries Scheepvaartmuseum

Hier ontdek je van alles over de historie van de Friese scheepvaart, maar ook over de stad Sneek, de Sneekweek en de Elfstedentocht. Er is ook een Kindermuseum, dus hier kun je een leuk uitje van maken voor het hele gezin.

Martinikerk

Deze kerk is gebouwd in de 11e eeuw en werd verder vergroot in de 13e eeuw. De kerk is erg indrukwekkend en het kerkorgel is erg bekend onder orgelspelers.

Het Sneekermeer

Dit is één van de grootste trekpleisters van Sneek. Hier moet je naartoe als je van watersport houdt. Er is een speedbootbaan en je kunt hier boottochten maken. Ga ook zeker even met de pont naar het Starteiland, vanwaar je het Sneekermeer prachtig kunt overzien.

Sint-Martinuskerk

Deze kerk is gebouwd in 1872 en is ontworpen door P.J.H. Cuypers, die ook het Centraal Station en het Rijksmuseum in Amsterdam heeft ontworpen. Alleen dat al maakt het een bezoek zeker waard. Helaas is de kerk niet afgemaakt; er is namelijk geen toren.

Boek nu die kampeervakantie!

Klinkt Sneek niet als een ideale vakantiebestemming? Wij hebben de beste en mooiste campings in Sneek voor je op een rijtje gezet, dus kijk eens rond en boek je favoriete kampeerplek!