Campings zoeken aan De Friese Meren

CAMPINGS ZOEKEN AAN DE FRIESE MEREN

Het landschap in de gemeente de Friese Meren is erg mooi en hier vind je dan ook veel campings. Hier heb je meren, heuvels, bossen en natuurlijk de zee. Dit gebied is met name bekend van de watersporten. Dat is natuurlijk wel logisch met al dat water dat je hier tegenkomt, zoals het Sneekermeer, het Tjeukemeer, het Heegermeer en het Slotermeer. Er zijn hier ook leuke plaatsjes die je kunt bezoeken, zoals Joure en Lemmer. Lees meer 

Waarom je zeker moet gaan kamperen bij de Friese Meren

Als je van water houdt, moet je zeker naar dit gebied toe. Ga hier lekker varen en vissen. Wil je wat actiever zijn? Dan kun je hier ook gaan zeilen, kanoën, kajakken en kitesurfen. Er zijn hier ook veel mooie wandel- en fietsroutes die langs het water en door de bossen lopen. Wil je ook nog wat cultuur en historie ervaren of houd je er gewoon van om de stad in te gaan? Dan moet je zeker naar Joure of naar Lemmer toe. Kortom, mogelijkheden genoeg. Een camping bij de Friese Meren heeft voor iedereen iets te bieden.

Ons aanbod van campings bij de Friese Meren

Het spreekt voor zich dat je in deze omgeving aan het water kunt kamperen, er zijn immers zo veel mooie meren. Wat is er nou heerlijker dan ’s ochtends uit je caravan of tent stappen en direct bij het water te staan? Dat is pas het echte vakantiegevoel! Er zijn uiteraard veel campings die speciaal gericht zijn op watersporten. Maar misschien ga jij graag voor simpel en kies je een kleine natuurcamping? Of wil je juist een grote camping met veel voorzieningen of een camping in de buurt van een stadje als Joure? Het is allemaal mogelijk. Bij Joure zijn ook enkele campings die mooie plekken voor campers hebben. Bij ons aanbod zit ook voor jou een geschikte camping. Neem dus een kijkje en boek snel!

Leuke dingen om te doen als je bij de Friese Meren kampeert

De omgeving van de Friese Meren is echt prachtig en je kunt hier van alles ondernemen. We hebben vast wat leuke dingen voor je opgezocht om hier in de omgeving te gaan doen en bekijken:

Joure

Dit is een mooi stadje met pittoreske steegjes en historische gebouwen. Je vindt hier veel leuke winkels en restaurants met gezellige terrasjes. De sfeer is erg gezellig en dat maakt dat dit plaatsje zeker een bezoek waard is.

Aquazoo

Dit is een dierentuin waar je vooral dieren ziet die in het water leven. Neem een kijkje bij de otters en de zeeleeuwen. Of ga op zeehondensafari, of kijk hoe de piranha’s gevoerd worden. Een superleuk uitje voor het hele gezin!

Fries Scheepvaartmuseum

Dit museum staat in Sneek en je ontdekt hier van alles over de geschiedenis van deze stad, over de Sneekweek en over de Elfstedentocht, maar natuurlijk gaat het hier vooral over de Friese scheepvaart. Er is ook een speciaal museum voor kinderen, dus het is een leuke bestemming voor het hele gezin.

Museum Dr8888

Dit museum is gevestigd in Drachten, in een oud Franciscaner klooster. Er wordt hier kunst tentoongesteld van kunstenaars die een band hebben met Friesland. Je kunt hier ook archeologische voorwerpen bekijken die in de omgeving zijn opgegraven, waaronder de grootste trechterbeker die in Nederland gevonden is.

Fries Museum

In dit museum in Leeuwarden ontdek je van alles over de provincie, bijvoorbeeld over de Elfstedentocht en over de strijd tegen het water, maar juist ook over de liefde voor het water. Het Fries Verzetsmuseum zit hier ook. Hier leer je over hoe de Friezen de oorlog hebben beleefd.

Boek snel!

Als je een kampeervakantie boekt bij de Friese Meren, dan weet je zeker dat je vakantie geweldig gaat zijn. Boek snel, zodat je je vast kunt gaan verheugen op je kampeervakantie!