Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Leeuwarden

Een camping bij Leeuwarden is een heel leuke plek om naartoe te gaan op vakantie en al helemaal dit jaar, want Leeuwarden is in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. Dit houdt in dat de stad je laat zien hoe de Friezen het leven vieren. Er wordt veel aandacht besteed aan de geschiedenis van Leeuwarden en Friesland en er worden allerlei evenementen georganiseerd. Meer lezen
Campings bij Leeuwarden
8 Campings

Kamperen bij Leeuwarden

Wat je ook zoekt in je kampeervakantie, in Leeuwarden kun je het vinden. Wil je winkelen? Leeuwarden is de grootste winkelstad van Friesland, dus je kunt hier prima een dag doorbrengen met shoppen. Als je leuke, kleine boetiekjes zoekt, moet je naar de Kleine Kerkstraat toe. Wil je liever bij de bekende ketens winkelen? Die zijn natuurlijk te vinden in de grotere winkelstraten. Zoek je natuur? Je bent dicht bij de Waddenzee en nog dichter bij de stad ligt het mooie natuurgebied Grutte Wielen. Er is dus genoeg gelegenheid om tot rust te komen in de natuur en om lekker te fietsen en te wandelen. Er zijn ook leuke musea te vinden, dus voor geschiedenis en cultuur zit je met een camping bij Leeuwarden ook op de juiste plek.

Soorten campings bij Leeuwarden

Leeuwarden is geliefd bij vakantiegangers. Er zijn dan ook veel mooie campings te vinden. Wij hebben de leukste en mooiste voor je opgezocht. Wil je bijvoorbeeld lekker in de stad kamperen? Ga dan naar de stadscamping die midden in Leeuwarden ligt, maar toch de rust van een natuurcamping heeft. Er zijn bij de stadscamping ook camperplaatsen. Ook buiten de stad zijn uiteraard veel campings. Ga je voor de boerencamping? Of wil je liever wat luxer kamperen? Kijk bij ons aanbod voor de mogelijkheden en boek snel!

Bezienswaardigheden in Leeuwarden en omgeving

Er is veel te doen in de stad Leeuwarden, maar ook in de omgeving. We hebben vast wat leuke bezienswaardigheden voor je opgezocht:

Fries Museum

In dit museum ontdek je van alles over Friesland, bijvoorbeeld over de Elfstedentocht en over hoe de Friezen omgaan met het water in hun provincie. Onderdeel van het museum is het Fries Verzetsmuseum. Hier wordt verteld over hoe de Friezen de oorlog beleefd hebben en je maakt kennis met verzetsleden.

Beerenburger Museum

Bij Beerenburger denk je gelijk aan Leeuwarden. In dit museum kan je zien hoe een distilleerderij er in de dertiger jaren uitzag en natuurlijk zie je hoe Beerenburger gemaakt wordt. Je kunt ook verschillende kruidenbitters en likeuren proeven.

Ogenblik

Dit is een kunstwinkel waar acht kunstenaars hun werk exposeren. Er zijn ook werken te zien van gastexposanten. In het kader de Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018 zijn er meerdere exposities georganiseerd en de werken zijn ook allemaal te koop.

De Oldehove

Heb je altijd al eens de scheve Toren van Pisa willen zien? Je kunt ook gewoon naar Leeuwarden gaan, want de Oldehove staat nog veel schever. Dit is het icoon van de stad en je kunt natuurlijk naar boven voor het mooie uitzicht.

Natuurmuseum Fryslân

Hier vind je bijzondere natuurschatten, zoals de kaken van een blauwe vinvis, en je kunt hier leren over Darwins evolutietheorie. Verder kun je zien hoe dieren opgezet worden. Heel interessant en ook erg leuk voor kinderen.

Boek nu je kampeervakantie!

Leeuwarden is een fantastische vakantiebestemming. De omgeving is er prachtig, er zijn veel dingen te doen en er zijn veel mooie campings te vinden. Ook voor een camperplaats in Leeuwarden hoef je niet lang te zoeken, want veel campings hebben plek voor je camper. Genoeg redenen om snel je kampeervakantie te boeken!