Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Tips voor bijzondere overnachtingen in Nederland

Tips voor bijzondere overnachtingen in Nederland

Als het kamperen in je bloed zit, wil je dat natuurlijk op iedere vakantie ook blijven doen. Maar bijzonder kamperen is in Nederland ook mogelijk op diverse plaatsen. Dat is niet alleen leuk voor de notoire campinggasten maar ook als je eens een keer wilt proberen hoe het is om bijzonder te overnachten in eigen land. Hieronder staan wat opties.

1. Indoor camping

Wist je dat je in Alkmaar altijd droog kan kamperen. Dat is heel eenvoudig omdat ze hier een indoor camping hebben gerealiseerd. Er staan caravans die geheel zijn ingericht in de jaren 60 stijl. Je hebt ook een eigen keukentje en een badkamer. En WiFi is er ook nog. Als je bijzonder wilt overnachten in Nederland en ook in de buurt wilt zijn van de leuke stad Alkmaar is dit beslist een aanrader. Ook een groepsarrangement is mogelijk.

2. Glamping

Weet jij als ervaren kampeerder nu eigenlijk wat het verschil is tussen een camping en een glamping? We hebben de belangrijkste verschillen op een rij gezet:

  • Je hoeft geen eigen tent mee te nemen en slaapt in een ruime safari- of lodgetent.
  • Geen luchtbed of oncomfortabele slaapzak. Je slaap lekker in een bed.
  • Bij je glamping accommodatie hoort een badkamer met toilet en douche.
  • Ook een keukentje hoort erbij en hoewel het romantisch kan zijn om te koken op een gasstelletje, wil jij toch ook wel eens een lekkere maaltijd maken?
  • Kampeerders zijn wel wat gewend maar kou of hitte is toch niet iets waar je echt van geniet op vakantie. Bij glamping hoort verwarming en airco.
  • Een koffiezetapparaat hoort er ook bij. Dat betekent dat ochtendhumeuren als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen.

Glamping kan inmiddels op meer dan 100 locaties in Nederland. Gun jezelf een bijzondere overnachting als kampeerder in eigen land.

3. Overnachten in een tipi

In Nederland kan je op diverse plaatsen kiezen om eens een bijzondere overnachting mee te maken in een echte tipi. Je zal verbaasd staan over de ruimte die deze Indiaanse tenten bieden. Voor de kinderen is het natuurlijk een heel avontuur om zich op de prairie te kunnen wanen. De tipi’s zijn ingericht in Indiaanse stijl en staan in een mooie natuurlijke omgeving. Jij kan kiezen welke vorm van luxe jij wilt. Luchtbedden en slaapzakken mee kan natuurlijk. Maar er zijn ook tipi’s waar je ontspannen in bed kan slapen. Kies je voor een luxe pakket dan zal het aanvoelen alsof je in een sterrenhotel overnacht.

4. Een huis zonder muren?

Bij het dorpje Hank in Brabant staat wellicht de meest bijzondere glamping-accommodatie van ons land. Daar kan je namelijk overnachten in een tuinkas die is omgebouwd tot vakantieverblijf. Maar het glas is gebleven dus het is net alsof je in een huis zonder muren midden in de natuur gaat overnachten. Er is ook gedacht aan luxe want er is een badkamer in de kas gebouwd. Het plafond daarvan is van glas, dus jij kan hier douchen in de zon of onder de sterrenhemel. Dat is pas echt bijzonder overnachten in Nederland.

Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste campings van Nederland