Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Rustiek kamperen in Bretagne

Rustiek kamperen in Bretagne

Frankrijk is een van de populairste landen voor landgenoten die houden van kamperen. Al snel gaan dan de gedachten naar de eindeloze lavendelvelden in de Provence of de zwoele nachten aan de Cote d’Azur. Maar er is ook een ander Frankrijk en daar lees je hier meer over.

Kamperen in Bretagne

Het is iets verder rijden dan Parijs en je moet richting westen. Al gauw heb je dan de indruk in een andere wereld terecht te zijn gekomen. Hoe moet je de naam van die dorpjes uitspreken, als er zoveel klinkers achter elkaar staan? Het is Keltisch en dat is hier bewaard gebleven, ook in het Bretons dat maar weinig op Frans lijkt. Maar maak je niet ongerust. Iedereen spreekt hier ook Frans. Uiteraard heb je al een camping geboekt, want wild kamperen is er niet bij in Bretagne.

Hoe is het weer op de camping in Bretagne?

De campings zijn in het algemeen verzorgd en goedkoper dan in de meer toeristische streken van het land. Als Hollander ben je natuurlijk wel wat gewend, maar in Bretagne wordt nog meer gesproken (en soms geklaagd) over het weer. Dat is niet zo vreemd als je beseft dat je je hier bevindt op een landtong die zich ver uitstrekt in de Atlantische Oceaan. Binnen een paar uur kan een zonnige zomerdag omslaan in een natte bedoening. Hoe verder je naar het westen gaat, hoe groter de kans op wisselvallig weer. Maar Bretagne is een beetje regen af en toe wel waard, het is prachtig.

Grillige rotskusten en menhirs

De Atlantische kust van Bretagne is een afwisseling van zandstranden en grillige rotsformaties. Die laatste moet je beslist gaan bekijken als je in de buurt verblijft. De Côte de Granites Rose is een prachtig deel van de kust. Als de zon op het goede punt staat, lijken deze grillige rotsen gekleurd in een zachtroze tint. Hier kan je genieten van het uitzicht en prachtige wandelingen maken door dromerige kustplaatsjes. Dit is ook het land van Asterix en Obelix. Dat kan je ontdekken bij Carnac. Vlak bij deze badplaats liggen talloze menhirs, vaak in formaties waarvan ook vandaag de dag de geleerden zich het doel afvragen. Je kan er met eigen vervoer naar toe maar er is ook een toeristisch treintje dat je tevens het mooiste van de stad laat zien.

De bekendste bezienswaardigheden van Bretagne

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Bretagne is Saint-Malo. Dit piratennest was een doorn in het oog van alle Europese zeevarende naties. Maar als je over de muren van het stadje aan zeezijde loopt, besef je ook nu nog dat een aanval op deze vesting geen kinderspel zou zijn geweest. Er is veel bewaard gebleven uit die tijd en je kan zelfs een tochtje maken op een replica van een piratenschip. Ook Dinan is een must om te bezoeken. Bij binnenkomst is het een Frans stadje als alle anderen. Zodra je binnen de oude stadsmuren bent, lijk je eeuwen terug te gaan in de tijd. De binnenstad is wonderbaarlijk goed bewaard gebleven. Het mooist is die wellicht bij avond.

Bretagne heeft nog veel meer te bieden dan in dit kort artikel kan worden vermeld. Bekijk ook: 5 tips voor een vakantie in Bretagne.