Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Parijs vermijden met deze alternatieve route naar Zuid Frankrijk

Parijs vermijden met deze alternatieve route naar Zuid Frankrijk

Heb jij plannen om lekker vakantie te vieren in Zuid Frankrij? Het is een prachtige en ruime regio waar er voor iedereen wat wils is. Campings vind je er overal en op vele daarvan heerst een gezellige Hollandse sfeer. Nederlanders houden er nu eenmaal van om met de tent, caravan of camper op weg te gaan. Zuid Frankrijk is dan een bestemming die redelijk dichtbij is en goed valt te bereiken via een uitstekend wegennet. Maar zoals je in ons land beter de Randstad kunt mijden als dat mogelijk is, geldt dat in Frankrijk voor Parijs en andere drukke gebieden. Hieronder vind je een alternatieve route naar Zuid Frankrijk waarbij je Parijs en de daar vrijwel onvermijdelijke files ontloopt.

Boulevard Périphérique

De ringweg van Parijs oftewel de Boulevard Périphérique is meestal wel goed voor een aantal uren file als je op weg bent naar het zuiden van het mooie Frankrijk. De slechtste tijd om de ringweg te kiezen is op vrijdag tussen 15.00 en 22,00 en op de zaterdag. Gedurende het gehele jaar zijn er dan extra files omdat ook de Parijzenaars niet altijd in hun zo mooie stad blijven maar er ook op uittrekken.

Een tweede plaats in Frankrijk om te vermijden is de A61 bij Bordeaux. Hier kom je alleen als je houdt van zeer drukke wegen en het prettig vindt om uren achtereen stapvoets te rijden.

Vooral in de vakantieperiode is het in grote delen van Frankrijk erg druk op de wegen. Niet alleen gaan de Fransen zelf op weg naar hun vakantiebestemming maar ook miljoenen toeristen uit omringende landen komen vaak met eigen vervoer een kijkje nemen.

Bison Futé

Als je vaker in Frankrijk bent geweest, ken je deze posten wellicht al. Als het vakantieverkeer toeneemt, kan je hier route-adviezen halen en een overzicht krijgen van recente verkeersinformatie. Vaak zijn er ook kaarten beschikbaar waarop een alternatieve route staat aangegeven, dat is praktisch als je Frans minder dan optimaal is. Een post van de Bison Futé herken je aan de groene bordjes met een gele I. Ook zijn er borden waarop Information Bison Futé staat vermeld.

Een paar tips om te onthouden

1. Rondweg Parijs vermijden

Als je de files bij Parijs wilt ontwijken kies je voor de A86 ten oosten van de metropool of de A104 en daarna de N104. Let goed op de aanwijzingen voor toegestane snelheid

2. Drukte Noord Frankrijk vermijden

Neem hiervoor de A26 vanuit België. Bij Lille verlaat je de A1 en volgt daarna bij Arras de borden naar Lyon.

3. Alternatief voor de A 6 tussen Parijs en Beaune

In plaats van de drukke A6 neem je de A5 tussen Melun en Langres

Voorbereidingen voor een plezierige reis

Er is geen garantie dat je files volledig kan vermijden op je tocht naar Zuid Frankrijk. Zorg er in ieder geval voor dat je onnodige ergernissen voorkomt. Neem gepast geld mee voor tolwegen. Denk ook goed aan jezelf: genoeg drinken, regelmatig de benen strekken en lekker eten. Je bent immers op vakantie!

 Lees ook: Wat is de snelste route naar Spanje zonder tolwegen?