Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de mooiste kleine campings in Nederland

Dit zijn de mooiste kleine campings in Nederland

Ben jij gek op kamperen, maar hoeft het niet zo massaal voor jou? Dan zijn er ook vele minicamping in ons land. Ook die worden regelmatig getest. We kunnen er dus een aantal voor je op een rij zetten die zeer goede beoordelingen kregen. Wat is echt belangrijk op een minicamping? De meeste deelnemers aan een test noemden de gastvrijheid als een eerste vereiste voor een goede minicamping.

1. Camping De Beek, Overijssel

Ruime plaatsen voor caravans en voor tenten en iedere plek heeft een watertappunt en een afvoerputje. Bij aankomst word je geholpen en krijg je een duidelijke uitleg en daarna is er koffie/thee met cake. Maar ook tijdens je verblijf zijn de eigenaren op ieder moment aanspreekbaar en is niets ze te veel voor hun gasten. Die gastvrijheid strekt zich natuurlijk ook uit naar de luxe kamers op de boerderij die bij de camping staat.

2. Camping Boogaard, Zeeland

Het strand is dichtbij hier in Zoutelande en de omgeving is prachtig. Op deze camping is alles tot in de puntjes verzorgd. De eigenaren zorgen dat ieder jaar er wel weer iets is verbeterd en dat valt bij de vaste gasten natuurlijk altijd in de smaak. De camping heeft ruime plaatsen en is zowel geschikt voor senioren als kinderen. Hier vind je rust maar in de omgeving ook veel afleiding.

3. Camping Botkoel, Limburg

Door de hoge ligging is het uitzicht prachtig op deze zeer goed onderhouden minicamping. Voor een kleine camping is er veel extra. Zo is er voldoende speelruimte voor kinderen en een zwembad. De sfeer is gemoedelijk en je voelt je hier meteen echt welkom. Het sanitair is blinkend en dat kan ook niet van iedere camping gezegd worden. Bij aankomst word je uitstekend geïnformeerd en ook gewezen op de vele mogelijke uitstapjes. En wie meer wil weten over appels zit hier echt op de eerste rang.

4. Camping Reeëndal, Gelderland

Het is meteen duidelijk dat er moeite is gedaan om gasten zich meteen op hun gemak te doen voelen. Er is gratis WiFi, mogelijkheid om tv te kijken en een bibliotheekje met voldoende literatuur. Vervelen hoef je je niet hier. Bij aankomst is er een koffie-uurtje met de eigenaar die op zijn gemak alles uitlegt en je ook informeert om de activiteiten in de omgeving. De plaatsen zijn ruim, mooi en op de zon gericht. Het sanitair is goed onderhouden en omgeving is geweldig.

5. Camping De Hoogen Berg, Gelderland

Wil je ook een keer overnachten in een echte woonwagen, dan kan dit op deze bijzondere camping. En er zijn ook maar weinig campings waar je zelfgemaakte erwtensoep mag proeven. Maar veel belangrijker is dat de eigenaren zeer behulpzaam zijn, het sanitair goed wordt onderhouden en de plaatsen ruim en mooi zijn. De camping ligt op het fietsroute netwerk en is dus een mooie optie om te overnachten na een fijne fietstocht. Op ongeveer 2 kilometer afstand ligt een winkelcentrum en op de camping is het vaak gezellig met een sfeervol muziekje.

 Lees ook: Leukste campings langs de Route du Soleil