Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 tips voor een vakantie in Bretagne

5 tips voor een vakantie in Bretagne

Bretagne is wellicht een van de minst bekende vakantie gebieden in Frankrijk voor Nederlanders. Dat is onterecht als je ziet wat dit schiereiland allemaal te bieden heeft. Je moet er bij het zoeken van een camping wel rekening houden met het feit dat dit deel van Frankrijk als een punt de Atlantische Oceaan in steekt. Dat betekent dat het weer vergelijkbaar is met ons land in de zomer maar de veranderingen op een dag nog sneller kunnen gaan. Hieronder staan 5 tips die je niet wil missen in Bretagne.

1. Saint-Malo

Het voormalig piratennest St. Malo zal je meteen terug brengen naar de tijd dat Franse kapers het vanuit Saint-Malo hadden voorzien op alle schepen van vijandige naties en dat waren er best veel in die tijd. De haven van Saint-Malo ligt beschut en de stad werd beschermd door de beroemde wallen, die nog steeds intact zijn. Maak een tochtje op een nagebouwd piratenschip of wandel over de muren. Ook kan je bij eb het kasteel voor de kust te voet bereiken.

2. Dinan

Het moderne Dinan is niet veel anders dan de meeste Franse steden. Zodra je binnen de muren van het middeleeuwse deel komt, verandert dat. Het wordt vaak als een lokkertje genoemd dat je eeuwen teruggaat in een bepaald centrum. Voor Dinan is dat gewoon de realiteit. Maak maar eens een wandeling door het avondlijke Dinan. Dan is het onvermijdelijk dat jij je in een andere tijd waant

3. Rennes

De hoofdstad  van Bretagne is even mooi als diverse steden in Frankrijk, maar minder druk. Het centrum heeft prachtige monumentale gebouwen waaronder een aantal kerken die van buiten even mooi zijn als binnen. Rennes is ook het cultureel middelpunt van Bretagne en er zijn meerdere interessante musea en theaters. Wil je gewoon shoppen of mensen kijken op een terrasje, zit je hier ook goed.

4. Carnac

Carnac is een echte oudere badstad. Waarschijnlijk merk je meteen dat er ook sprake is van vergane glorie. De hotels hebben grootse namen maar de echt beroemde bezoekers kwamen een eeuw geleden. Het geeft de strandhotels wel een bijzondere sfeer. Carnac bezoek je echter om meer dan het strand en de jachthaven. Vlak buiten de stad liggen velden met menhirs. Dat zijn de bijzondere stenen waarmee Obelix rond liep in de strip met Asterix. Nog steeds weten de archeologen niet waarom ze hier in deze opstellingen werden geplaatst. Je kan er ook met een toeristisch treintje naar toe.

5. Île-de-Bréhat

Het eiland is vooral bekend als het bloemeneiland en ligt ongeveer 10 minuten varen voor de kust van Bretagne. In de zomer is het kleine eiland letterlijk bezaaid met bloemen, waarbij het paars van de agapanthus de hoofdtoon voert. Er zijn echter ook prachtige contrasten met andere fel gekleurde concurrenten. Het bloemeneiland is 3,5 kilometer bij 1,5 kilometer en je kan er heerlijk wandelen. Hou er rekening mee dat het eiland beschermd is en toeristen zich aan de regels dienen te houden.

Bekijk ook: Wat moet je verplicht mee in de auto in Frankrijk?