Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de populairste ‘glampings’ van Europa!

Dit zijn de populairste ‘glampings’ van Europa!

Als je van het buitenleven houdt, zijn er weinig dingen die zo interessant zijn als een kampeertocht: dichtbij de natuur, eenvoudig leven en genieten onder de sterren. Als een nacht in de wildernis niet helemaal jouw ding is, is de gedachte om een hotel op te zoeken erg verleidelijk. Het kan ook anders: glamping. Dat is de ideale mix tussen het traditionele kamperen en het comfort van een hotel. Zo hoef je niet langer te stoeien met een zeildoek en haringen en kun je direct bij aankomst genieten van een luxueus verblijf op een camping waarbij het aan niets ontbreekt. De populairste glampings in Europa hebben we alvast voor je opgezocht.

Bekijk alle Glampings en Luxecampings

1. Eco-Lodge Brejeira, Algarve, Portugal

De Eco-Lodge Brejeira, van Portugal, laat precies zien waarom je dit jaar op een kampeertrip zou moeten gaan! Het aanbod bestaat uit verschillende hutten om je de ultieme glamping-ervaring te bieden. Er is ook een oude geconverteerde Duitse brandweerwagen waar je in kunt verblijven. Wil je de vakantie een extra dimensie geven, verken dan de nabijgelegen stranden, ga lekker wandelen in de omgeving of geef je over aan het mountainbiken. 

2. Great Langdale, Cumbria, Engeland 

Het doorbrengen van de winter in het uiterste noordwesten van Engeland klinkt misschien niet als de beste invulling van je vakantie, maar de houten kampeerhutten met dubbele beglazing en luxe inrichting doen je snel van gedachten veranderen. De goede isolatie houdt de kou buiten, terwijl je binnen heerlijk comfortabel van een welverdiende vakantie kunt genieten. Mocht je twijfelen: deze campingsite heeft in 2014 de Great Outdoors Accommodation of the Year Award gewonnen. Jouw garantie voor een kwalitatief goede vakantie.

glamping

3. Theepot Lane Luxury Camp, County Leitrim, Ierland

Teapot Lane Luxury Camp is een van de eerste luxe campings in Ierland en heet je van harte welkom in een van Ierlands mooiste uithoeken. De handgemaakte jagershutten bieden voldoende slaapgelegenheid en zijn geschikt voor 2 tot 5 personen. Alle hutten zijn voorzien van kingsize bedden, vloerkleden en verwarming. Er is ook de mogelijkheid om te verblijven in huisjes met eigen kookgelegenheid, waar nog een paar andere voorzieningen zijn, zoals badkamers, barbecueplaatsen, hangmatten en schommels voor de kleine vakantiegangers. Het is vlak bij Bundoran en wordt beschouwd als een uitstekende plek voor de enthousiaste surfers en liefhebbers van andere watersporten.

4. Chewton Glen, Hampshire, Engeland

Chewton Glen ligt in de regio van Hampshire en is een luxe landhuishotel en  wellnesscentrum op een oppervlakte van ruim 100 hectare. Het ligt op anderhalve kilometer van zee, ideaal van een dagtocht naar het strand. Hier ben je er echt even tussenuit. De luxe boomhutten hebben een balkon en bieden een panoramisch uitzicht op de mooie omgeving. Zonder twijfel de ideale plek voor een ontspannen vakantie.

5. Lanzarote Retreats, Lanzarote, Spanje

Lanzarote Retreats is een camping om te onthouden. Als je op vakantie wil om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven dan is Lanzarote waarschijnlijk niet de eerste bestemming zijn waar u aan denkt. De jagershutten doen je echter helemaal vergeten dat je ver van huis bent. Dit landelijke eco-resort ligt dicht bij het Arrieta-strand,  een van de beste op het eiland. Het vulkanische landschap is de ideale setting om de omgeving te verkennen. 

Bekijk alle Glampings en Luxe campings in Spanje

6. Mullerwiese, Duitsland

Als je echt dichtbij de natuur wilt zijn, dan is Mullerwiese de perfecte plek voor jou. Het is een gezinsvriendelijke oase van rust, aan de rand van een pittoresk Duits dorp genaamd Enzklosterle. Laat je traditionele idee van een camping even voor wat het is, deze camping lijkt meer op een grote, goed onderhouden tuin waar je je direct thuis zult voelen. Er zijn ongeveer 75 plaatsen langs de rivier de Enz.

Bekijk alle Glampings en Luxe campings in Duitsland