Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Romantisch weekendje in Nederland

Valentijnsdag is niet het enige moment in het jaar dat je jouw partner kan verrassen met een leuk weekenje vol romantiek. Zodra het lekkerder weer begint te worden en het voorjaar kriebelt, willen jullie er waarschijnlijk samen op uit gaan om leuke dingen te doen. Goed nieuws voor diegenen die iets romantisch willen doen, want je hoeft echt niet helemaal naar Parijs daarvoor. Ook in Nederland zijn er meer dan genoeg leuke opties en bijzondere accommodaties. 

Romantisch weekendje in Nederland

Misschien ben je op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming voor met jouw partner, maar mis je net wat inspiratie over plekken waar je met zijn tweetjes kunt verblijven. Een romantisch weekendje weg in Nederland kan natuurlijk het hele jaar door. Neem de tijd om van elkaar en van de omgeving te genieten met deze vijf tips. 

Zeer bijzondere locaties voor snelle beslissers

Er zijn in ons land een aantal zeer bijzondere accommodaties om te overnachten. Wat dacht je van een vuurtoren, een suite in een vliegtuig, een nachtje in een hooiberg of zelfs een wijnvat. Ook zijn er huisjes met een glazen dak om te zwijmelen van de sterrenhemel of te genieten van het ritme van de regen op het dak. Hou er wel rekening mee dat dit soort locaties erg populair zijn. Boek dus tijdig als je je partner dit jaar daarmee wil verwennen.

Een weekend aan zee

Soms vergeten we wel eens dat we erg blij moeten zijn met de ligging van ons kleine landje. De hoeveelheid strand waardoor je lange romantische wandelingen kan maken langs de zee is enorm. Het is natuurlijk winter en zonsondergangen zijn vroeg en nier gegarandeerd vanwege het weer. Maar ook in deze tijd heeft de zee een aantrekkingskracht en romantiek die niet te overtreffen is. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat het een bijzonder weekend wordt en dat is voor iedereen heel persoonlijk van een warme chocolademelk bij een kampvuur tot een exquise diner in een toprestaurant.

Een wellnessweekend

Ook stoere mannen hebben het genot van een weekendje verzorgd worden inmiddels ontdekt. Logisch ook, want wat is er nu romantischer dan samen in de hottub met een glaasje bubbels erbij. Ook hier is de keuze weer erg groot en persoonlijk. De een wil een weekend lang samen zijn zonder andere mensen te zien en kiest voor een (luxe) hutje op de hei, terwijl een ander meer geniet van een luxe camping waar alles mogelijk is en vriendelijke personeelsleden klaar staan om jou en je partner eens lekker te verwennen. Ook hier is tijdig boeken verstandig.

Prins- of prinsesheerlijk genieten

Wellicht heb jij de prins op het witte paard of je droomprinses al ontmoet. Maar dat is dan een extra reden om eens een romantisch weekendje door te brengen op passende locatie. Wist je dat er zelfs een aantal kastelen zijn die helemaal gericht zijn op kampeerders? De meeste hebben ook speciale voorzieningen om het nog romantischer te maken. Als je kiest voor een camping in Limburg, ligt er ook altijd wel een kasteel in de buurt. Dineren in een kasteel voor Valentijn? Het kan zomaar.

Citytrip

Wil je ook tijdens een romantisch weekend wat zien en meemaken? Dat kan uiteraard ook in Nederland. Om er zomaar een romantische stad uit te pikken: Maastricht. Het Bourgondische Maastricht is genieten gedurende het hele jaar. Ga je toch liever voor een dorp? Ook dan ligt de romantiek voor het oprapen. Kies bijvoorbeeld voor het Venetië van het Noorden en reis af naar Giethoorn.

Bekijk ook: 5 bourgondische steden in Nederland